Cercle-jongere vraagt uitleenbeurt

Kristof Blomme
| 2 reacties
Cercle-jongere vraagt uitleenbeurt
Foto: © SC

Bij Cercle behoorden jeugdspelers Karel van Roose en Gianni Van Landschoot de laatste weken tot de wedstrijdkern. Van Roose speculeert op een uitleenbeurt voor komend seizoen.

Tot voor dit seizoen leek de doorstroming van jonge spelers naar de A-kern een tijdje geblokkeerd te zijn bij Cercle Brugge. Sinds Lukas van Eenoo zich in de ploeg speelde bij groen-zwart steken ook enkele andere jongens hun neus weer aan het venster.

Zowel Karel van Roose als Gianni van Landschoot werden door trainer de Boeck een aantal keer opgenomen in de wedstrijdkern. Van Roose, een rechtsachter, ligt nog twee seizoenen onder contract bij de Bruggelingen, maar ziet wel graten in een uitleenbeurt. “Ik ben aanvallend geschoold en kan dus geregeld offensieve acties opzetten. Tijdens de vakanties trainen we mee met de A-kern, daar worden we goed opgevangen door de anciens. Om me verder te ontwikkelen is het aanewezen om bij een tweede- of derdeklasser te spelen. Het zou me bovendien toelaten mijn studies en sport vlot te combineren”, aldus Van Roose, die regentaat LO – economie studeert.

Ook andere jonge spelers krijgen de komende weken een profcontract voorgeschoteld, onder hen Thomas Debaene, Thomas Lievens, Brecht Vanderbeken, Jasper Ameye en Ward Stubbe. Volgens hoofd opleidingen Sven Jacques tonen verschillende clubs interesse in die spelers. “Het gaat over Club Brugge, Genk, Anderlecht, Standard en Lille. Het is echter onze bedoeling die jongens langer aan Cercle te binden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties