Spurs voelen hete adem City en Villa, en Liverpool?

Spurs voelen hete adem City en Villa, en Liverpool?
Foto: © SC

In Engeland nadert de competitie zijn ontknoping, naast een spannende titelstrijd groeit ook de strijd om plaats vier naar zijn hoogtepunt. Vier ploegen vechten voor één plaatsje in de Champions League.

De voorbije jaren eindigden Manchester United, Chelsea, Arsenal en Liverpool steeds op de eerste vier plaatsen. Dit seizoen hebben enkele ploegen de kloof dichtgefietst en doen een gooi naar die belangrijke vierde stek. Man Utd en Chelsea duelleren voor de titel, met Arsenal als waakhond. Tottenham, Manchester City, Aston Villa en Liverpool azen op positie vier.

Tottenham gaat in poleposition de laatste wedstrijden in. De Spurs tellen twee punten voorsprong op Man City. Aston Villa volgt op drie punten, terwijl Liverpool al vijf punten moet ophalen. Tottenham en Man City mogen nog één match extra spelen en lijken er dus het best voor te staan.

Het programma van Tottenham oogt niet simpel. De Spurs krijgen nog twee trips naar Manchester voorgeschoteld. Punten pakken op Old Trafford terwijl United in volle titelstrijd zit, no walk in the park. Dan moet het gebeuren op het veld van rechtstreeks concurrent City. Tussendoor komt Bolton op bezoek en op de laatste speeldag moet Tottenham naar Burnley. Op het eerste zicht mag dat geen problemen opleveren, maar Burnley vecht wel tegen de degradatie en als die strijd dan nog niet gestreden is ...

Manchester City is de eerste belager en mag Tottenham op de voorlaatste speeldag nog op eigen terrein bekampen. Maar eerst volgt een duel op Arsenal en thuis tegen Aston Villa. De laatste partij is in West Ham, net als de tegenstander van Tottenham, een ploeg in volle degradatiestrijd. Het programma van de Citizens oogt dus ook allesbehalve gemakkelijk.

Aston Villa moet zijn punten in drie wedstrijden vergaren, maar is zeker niet kansloos. Dan moet wel zeker gewonnen worden tegen City. De thuismatchen tegen Birmingham en Blackburn moeten zes op zes opleveren. Twee degelijke ploegen die zonder druk spelen.

Voor Liverpool wordt het een titanenstrijd om naar die vierde stek te klimmen. De Reds moeten vijf punten ophalen en over drie ploegen springen. In Burnley winnen is stap één, daarna volgen een thuismatch tegen Chelsea en een verplaatsing naar Hull. Twee ploegen die vechten tegen degradatie en eentje voor de titel. Het duel met Chelsea kan extra gekruid worden want een nederlaag voor de Blues zou aartsrivaal Man Utd de titel kunnen opleveren. Bovendien zal de Uefa League de Reds ook nog krachten kosten.

Het kan dus nog spannend worden in de Premier League. Tottenham heeft de beste papieren in handen, maar Man City en Aston Villa hebben nog alle kansen om de Spurs een hak te zetten. Liverpool moet negen op negen pakken en hopen dat alles meezit.


programma

Tottenham (64 punten)

Man Utd (uit)
Bolton (thuis)
Man City (uit)
Burnley (uit)


Manchester City (62 punten)

Arsenal (uit)
Aston Villa (thuis)
Tottenham (thuis)
West Ham (uit)


Aston Villa (61 punten)

Birmingham (thuis
Man City (uit)
Blackburn (thuis)


Liverpool (59 punten)

Burnley (uit)
Chelsea (thuis)
Hull (uit)



 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties