Leeds promoveert naar Championship

Kristof Blomme
| 8 reacties

Leeds United promoveert naar The Championship, de Engelse tweede klasse. Het had genoeg aan een 2-1 overwinning tegen Bristol om de promotie in de wacht te slepen.

Leeds stond voor de laatste speeldag in de League One op de tweede stek, ver achter kampioen Norwich. Ook de tweede promoveert echter rechtstreeks naar The Championship. Leeds telde voor de laatste wedstrijddag één punt voorsprong op Millwall en twee punten op Charlton. Het moest dus winnen om de tweede stek vast te houden.

Tien minuten voor de pauze kreeg de thuisploeg een opdoffer te verwerken, toen Gradel met rood van het veld werd gestuurd. Een tweede mokerslag kwam er vlak na de pauze, toen Duffey de bezoekers van Bristol Rovers op voorsprong bracht. De rechtstreekse promotie leek Leeds zo nog te ontsnappen op de laatste speeldag.

Het toonde echter veel wilskracht en op het uur stelde Howson gelijk. Luttele minuten later bracht de onvermijdelijke Beckford, met zijn 24e competitiedoelpunt van het seizoen, Elland Road in extase. De 2-1 overwinning was broodnodig voor Leeds, aangezien ook Millwall en Charlton hun wedstrijden winnend afsloten. Leeds, dat sinds 2007 in de League One voetbalde, keert zo dus terug naar The Championship.