Brøndby behoudt hoop op Europees ticket

viki meeuwis

In de Deense SAS Ligaen werd afgelopen weekend de 32e en tevens voorlaatste speeldag afgewerkt. De winnaar is ondertussen bekend, dat werd zoals verwacht FC Kopenhagen.

Veel spannender is de strijd om de derde plaats wat recht geeftop een Europees ticket en de degradatiestrijd. Brøndby nam het in eigen stadion op tegen AaB. Het verschil tussen beide ploegen bedroeg voor aanvang slechts een punt.  Brøndby was duidelijk de betere ploeg en creëerde kans op kans. Het duurde echter tot de slotminuut in de eerste helft voor Ousman Jallow kon scoren. Kort na de rust viel het tweede doelpunt na een corner. De bal werd door Jan Kristiansen binnengetrapt.

AGF moest uit naar FC Nordsjælland. Arhus vecht tegen de degradatie en moest winnen om de hoop op eerste klasse levend te houden. Een doelpunt van Stephan Petersen in de tweede helft leverde de bezoekers de broodnodige drie punten op. AGF ontvangt volgende week OB.

Randers ging dan weer in Odense op bezoek en won de partij met 1-3. Søren Berg opende de score in de 22e minuut. Kort na de rust kon Mikkel Beckmann de voorsprong vergroten maar een goal van Caca bracht OB terug in de match. Yura Movsisyan beslechtte echter het pleit in het voordeel van Randers. De ploeg staat nu op de derde laatste plaats met 40 punten, slechts twee meer dan AGF. Randers moet volgende week aantreden tegen Brøndby. Met beide ploegen waarvoor veel op het spel staat belooft het een spannende en ondertussen uitverkochte match te worden.

Esbjerg dat ook nog aanspraak kon maken op de derde plaats, verloor van Sønderjyske. Een doelpunt van Ingi Skulason kort na de rust volstond voor de zege. Esbjerg heeft evenveel punten als Brøndby, 49 maar Brøndby heeft een beter doelpuntensaldo. Esbjerg krijgt thuis FC Nordsjælland over de vloer.