Laat doelpunt houdt Tromsø aan de leiding

viki meeuwis
| 1 reacties

In de Noorse Tippeligaen stond afgelopen weekend de elfde speeldag op het programma.

De eerste wedstrijd was die tussen Kongsvinger en Vålerenga. Het eerste doelpunt viel in de 24e minuut. Een pass van Dos Santos vanop rechts werd door Luton Shelton in doel gewerkt. Nog voor de rust kreeg Vålerenga een goede kans na een pass van Fellah op Morten Berre maar die stuurde de bal net naast het doel.  Net voor het einde van de eerste helft kon Carl-Erik Torp tegenprikken waardoor de stand terug in evenwicht was. Met nog een twintig minuten te gaan in de tweede helft stuurde Martin Andresen Bengt Sæternes het veld op in de plaats van Moa. Een goede beslissing zo bleek even later want het was Sæternes die een lange bal van Muri in doel stuurde en zo de drie punten voor Vålerenga veilig stelde.

De verrassing van het weekend was wellicht het 0-0 gelijkspel tussen nieuwkomer Haugesund en titelkandidaat Rosenborg. Bij RBK keerde Morten Moldskred terug na een blessure maar liet nog een zwakke indruk na en werd twintig minuten voor tijd vervangen. Rade Prica kreeg enkele goede kansen maar viel uit met een blessure waardoor hij wellicht drie weken niet meer inzetbaar zal zijn. Steffen Iversen was ook al niet in al te beste vorm. In deze omstandigheden is het wellicht niet al te raar dat Rosenborg niet aan doelpunten geraakte.  Bij Haugesund kwamen Per Morten Kristiansen en Are Tronseth het best voor de dag. In de slotfase werd de thuisploeg nog een strafschop onthouden nadat Demidov Thomas Sørum neerhaalde.

Viking kreeg Brann op bezoek. Het waren de bezoekers die het eerst tot scoren kwamen. In de zesde minuut eindigde de bal na een corner vooraan het doel van Viking waar Aksel Berget Skjølsvik de bal in doel werkte.  Viking kwam beter in de match en kreeg verschillende goede kansen. Het duurde tot net voor de rust voor het ook een doelpunt opleverde.  Het was Patrik Ingelsten die na een retourbal van Larsen voor de 1-1 tekende. Na de rust was het Viking dat bleef aandringen. Indridi Sigurdsson en zijn landgenoot, die andere IJslander Birkir Bjarnason wisten te scoren. Håkan Skogseid kon uiteindelijk de 4-1 op het bord zetten. Viking doet een goede zaak want het staat nu op de zesde plaats met achttien punten terwijl Molde met een twaalfde plaats en evenveel punten zich moet tevreden stellen.

Tromsø ontving Start. De thuisploeg was duidelijk het betere team in de eerste helft maar kwam niet verder dan enkele goede kansen voor de rust, onder andere een van Karas dat op de paal eindigde. Ook na de rust was het Tromsø dat de meeste kansen versierde echter zonder er een doelpunt uit te kunnnen puren. In de toegevoegde tijd slaagde Hans Åge Yndestad erin om de bal in doel te werken en zo Tromsø alsnog de drie punten te bezorgen. Tromsø blijft aan de leiding met 26 punten.

Odd Grenland speelde uit bij Aalesund. Het duurde tot na de rust voor het eerste doelpunt viel. Alexander Mathisen wist de bal in doel te sturen nadat de verdediging van Odd er niet in geslaagd was om de bal voor doel weg te werken. Iets later kon Mathisen het nog eens dunnetjes overdoen nadat hij keeper Arason verschalkte.   Odd werd op de eigen helft teruggedrukt maar wist beter in de match te komen. Børven schoot de bal richting doel waar Lindegaard de bal terug in het veld stuurde. Daar wachtte Simen Brenne die de bal in doel schoot. In minder dan twee minuten tijd wist Odd het tij te keren. Na een corner van Odd ontstond er een chaotische situatie op het veld waar Morten Fevang van gebruik kon maken om de bal voorbij de verdediging in doel te sturen. In de slotfase kopte Kovacs de bal het veld in waar Torgeir Børven klaarstond om de bal binnen te werken. Odd won de partij dus met 3-2. Met dit verlies daalt Aalesund naar de vierde plaats met 20 punten terwijl Odd Grenland naar de zevende stijgt met zestien punten.

Lillestrøm kende weinig problemen met Strømsgodset. Het won de partij met 3-1. Het eerste doelpunt viel in de twaalfde minuut. Nosa speelde de bal naar Steinar Pedersen die niet aarzelde en de bal in doel stuurde. Iets later was het Nosa zelf die tot scoren kwam. Søgard met een goede pass naar Arild Sundgot die op zijn beurt naar Elyounoussi speelde. Die zag Nosa op een goede positie staan waarna de Nigeriaan de bal in doel werkte. Na de rust kon Sigurdarson de 3-0 op het bord zetten. De strijd was dan al lang gestreden. Het enige doelpunt dat Godset op hun konto kon zetten kwam er na een owngoal van Lars-Kristian Eriksen. Lillestrøm staat nu op de derde plaats met twintig punten.