Interview Chergui: "Meteen een goed gevoel bij KV Mechelen"

Steurbaut Kersten
| 8 reacties
Chergui: "Meteen een goed gevoel bij KV Mechelen"
Foto: © SC

Als alles goed verloopt zet Zinho Chergui deze week zijn handtekening onder contract bij KV Mechelen. De 26-jarige linksachter kijkt reikhalzend uit om voor de eerste keer het geel-rode shirt aan te trekken voor zijn nieuwe fans.

De carrière van Zinho Chergui heeft rare wendingen. De Marokkaanse Belg belandde op zijn vijftien jaar in de jeugd van Germinal Beerschot. Chergui bleef verstoken van een doorbraak op het Kiel, maar klopt nu toch via een omweg in derde (Berchem Sport, Turnhout en Kapellen) en tweede klasse (KVSK United) toch op de grote poort van eerste klasse.

Te lang in derde klasse

“Ik had het eigenlijk niet meer verwacht”, bekent Chergui aan Voetbalkrant.com. “Ik heb vier jaar bij Kapellen gezeten en dat waren er misschien wel twee te veel. Ik had sneller die stap naar tweede klasse moeten zetten.  Maar ik ben voetballende speler en hoe hoger je geraakt, hoe meer mijn kwaliteiten tot zijn recht komen.”

Chergui is nog aan de slag met KVSK United in de eindronde, maar voor hem kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg beginnen. “Ik had meteen een goed gevoel bij KV Mechelen. Ook Germinal Beerschot en STVV waren geïnteresseerd, maar met hen heb ik geen contact gehad.”

Indrukwekkende fans

“Mechelen is een mooie club met een rijke geschiedenis en een jonge ploeg met ambitie. Dat spreekt mij aan. En de fans zijn schitterend. Met Berchem heb ik al op KV Mechelen gespeeld. Het was gewoon indrukwekkend. Ik zal na de matchen zeker een pintje gaan drinken met hen.”

Peter Maes was één van de drijvende krachten achter de transfer van Chergui. Hij is ondertussen naar Lokeren vertrokken. “Maes zat regelmatig in de tribune, maar ik heb ook de rest van de technische staf moeten overtuigen. Dat de transfer ondanks zijn vertrek nog doorgaat, toont aan dat ze in mij geloven. Hopelijk is de nieuwe trainer aanvallend ingesteld.”

Chergui is immers een offensieve linksachter. “Ik ga graag de lijn af. Soms misschien zelfs iets te veel. Maar ik hoop dat ik op Mechelen mijn snelheid en loopvermogen mag uitspelen. Ik zal er alles aan doen om een basisplaats te veroveren. Ik heb geen schrik van de concurrentie met Ghomsi. Hij is een andere speler, meer ingesteld op verdedigen.”

Promotie

Eerst wil hij KVSK United nog aan de promotie naar eerste klasse helpen. “Ik zal er alles aan doen om de club aan de titel in de eindronde te helpen. Een mooier afscheid kan ik mij niet wensen. De club en de supporters verdienen het.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties