Blackpool klopt Cardiff en promoveert naar Premier League

Bram Coenen
| 5 reacties

Blackpool heeft zich als laatste ploeg verzekerd van een plaats in de Premier League voor komend seizoen. Het klopte in de play-offfinale Cardiff met 3-2.

Blackpool eindigde in de reguliere competitie slechts op een zesde plaats, maar dankzij de zege tegen het Welshe Cardiff City mag het nu toch voor het eerst sinds 1971 opnieuw naar de Premier League.

In een knotsgekke eerste helft op Wembley, kwamen The Seasiders al na 9 minuten op achterstand door een doelpunt van Michael Chopra. Blackpool was echter niet aangeslagen en bracht vijf minuten later de stand alweer op gelijke hoogte door een vrije trap van Charlie Adam. Toch leek Cardiff met een voorsprong de rust in te kunnen wanneer Joe Ledley zijn ploeg acht minuten voor rust opnieuw op voorsprong bracht. Blackpool keerde de situatie echter nog compleet om. Eerst zorgde Gary Taylor-Fletcher voor de gelijkmaker, en Brett Ormerod zorgde er zelfs nog voor dat Blackpool met een voorsprong de rust inging.

Cardiff ging na de rust nog wel verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar Blackpool hield stand en mag zo de andere promovendussen Newcastle en West Brom vergezellen naar de Premier League.