Liverpool gaat blessureleed te lijf

Yves Dekoning
| 5 reacties
Liverpool gaat blessureleed te lijf
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanaf volgend seizoen zullen de spelers van Liverpool FC grote veranderingen op hun bord krijgen. Zo zullen speciale oefeningen krijgen om blessures te vermijden en hun lichamelijke toestand zal op wetenschappelijke wijze gevolgd worden.

Liverpool FC werd het afgelopen seizoen constant geplaagd door blessureleed. Peter Brukner moet daar verandering in gaan brengen. Brukner trekt eerst nog met Australië naar het WK in Zuid-Afrika, maar daarna wordt hij hoofd van de geneeskunde en wetenschap bij Liverpool FC.

Voor elke training zullen de spelers vijftien minuten bezig zijn met blessurepreventie. Ze zullen gericht werken op hamstrings, lies, kuiten en andere spieren. Volgens Brukner kunnen ze door hun aanpak zeker het aantal spierblessures (verrekkingen en scheuren) doen dalen. Spelers zullen onderverdeeld worden in groepen. Elke groep zal de focus leggen op bepaalde lichaamsdelen. De selectie gebeurt op basis van het blessureverleden van elke speler.

De medische dienst zal vanaf volgend seizoen ook de algemene gezondheid van de spelers van dichtbij opvolgen. Ze zullen de conditie en trainingsarbeid wetenschappelijk benaderen. Op basis van hoeveel matchen ze spelen en hoe snel ze herstellen, zullen spelers een individueel aangepast programma krijgen.

Het doel van Brukner is om van Liverpool een voorbeeld te maken voor andere voetbalclubs. Volgens hem loopt het voetbal op het vlak van medische begeleiding jaren achter op andere sporten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties