Uruguay en Chili winnen ruim

Kristof Blomme

Uruguay en Chili hebben een ruime overwinning geboekt. Uruguay versloeg Israël, terwijl Chili te sterk bleek voor Zambia.

Uruguay kwam na amper een kwartier op voorsprong tegen Israël via de onvermijdelijke Forlan. Nadat Rafaelov de gelijkmaker op het bord bracht kwamen de Zuid-Amerikanen nog voor de pauze opnieuw op voorsprong. Nu vond Pereira de netten. In het laatste kwartier dikte Abreu met twee treffers de score nog aan tot 4-1.

Chili oefende tegen Zambia, maar moest wachten tot na de rust om afstand te nemen. Tien minuten na de pauze was het dan toch raak via Sanchez. Diezelfde Sanchez nam vijf minuten voor affluiten alle twijfel weg met zijn tweede treffer. Even later tekende Valdivia nog voor de 3-0 eindstand.