Engeland vertrouwt omstreden ref niet

De Nijs Michael
| 0 reacties
Engeland vertrouwt omstreden ref niet
Foto: © SC

Het wereldkampioenschap gaat pas vrijdag van start, maar toch is er nu al commotie omtrent een scheidsrechter. Engeland heeft een slecht gevoel bij Carlos Simon, die zaterdag de partij tegen de Verenigde Staten in goede banen moet leiden.

Het gevoel van de Engelsen is niet geheel onlogisch, want de voorbije maanden kwam de Braziliaanse scheidsrechter in eigen land zwaar in opspraak. “Het is een bedrieger, een leugenaar, gewoon een schaamteloze rotzak”, spuwde Palmeiras-voorzitter Luiz Conzaga Belluzo vuur nadat zijn club en ook Flamengo zwaar benadeeld werden door de spelleider.

De Braziliaanse voetbalbond oordeelde dat een schorsing noodzakelijk was. De ref werd liefst zes weken geschorst. “Een herhaling van fouten, gemaakt tijdens de competitie”, gaf de Braziliaanse bond als uitleg. Ook Flamengo is razend op de scheidsrechter. Voorzitter Kléber Leite stuurde zelfs een video met blunders van de ref op naar de wereldvoetbalbond, met daarbij de vermelding “Alstublieft FIFA, bestudeer dit goed.”

Alle Braziliaanse inspanningen ten spijt is Simon deze maand gewoon van de partij op het WK. De Braziliaan mag voor de derde keer op rij naar de eindronde. Op het WK in Duitsland viel de scheidsrechter vooral op door de Zweed Teddy Lucic uit te sluiten in de partij tegen het gastland. De ref toverde daarbij een duivelse lach op zijn gezicht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties