Clubkiné: "Wasyl twijfelt niet, maar heeft nog veel werk"

Clubkiné: "Wasyl twijfelt niet, maar heeft nog veel werk"
Foto: © SC

Maandag op training was iedereen het erover eens: Wasilewski is bijlange nog niet klaar om terug te keren in de Anderlechtse hoofdmacht. Clubkine Jochen De Coene: "Dat is normaal".

"Zo abnormaal is dat allemaal niet", zegt De Coene in Het Laatste Nieuws. "Uiteindelijk zijn we nog geen jaar na datum van een bijzonder zware beenbreuk. Maar alles wijst erop dat het nog steeds de goeie richting uitgaat. Rond zo'n breuk vormt zich littekenweefsel, vandaar ook die grote bobbel op zijn been. Dat moet geleidelijk weggewerkt worden en de spieren errond dienen opnieuw versterkt te worden. Dat vraagt een heel intensieve behandeling.

De medische staf houdt zich heel intensief bezig met Wasyl. "Wasilewski neemt deel aan de groepstrainingen, maar voor, tussen en na de twee trainingen, neem ik hem onder handen", aldus nog De Coene. "Hij doet daarnaast ook nog krachtoefeningen."

"Ondanks de last en pijn is hij optimistisch", beweert De Coene. "Maar hij is ook realistisch. Hij focust niet op een bepaalde datum om er opnieuw te staan. Hij zou graag tegen eind juli, voor de start van de competitie, weer operationeel zijn, maar hij pint zich daar niet op vast. Eén ding is alvast zeker, zonder zijn ongelooflijke wilskracht stond hij vandaag nooit zover."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties