Lezersbrief G. Beerschot: "Niets rechtvaardigt deze misstap"

Lezersbrief G. Beerschot: "Niets rechtvaardigt deze misstap"
Foto: © SC

Na de derby tussen Antwerp en Germinal Beerschot ventileerden verschillende fans van G. Beerschot hun ongenoegen. Deze lezersbrief kregen wij toegestuurd.

Beste spelers & technische staf,

naar aanleiding van jullie wanprestatie op de Bosuil en het verlies tegen de aartsvijand, permitteer ik mij u even op jullie verantwoordelijkheden te wijzen. Immers, schaamte lijken jullie niet te kennen, als jullie denken dat jullie de schande kunnen uitwissen door een simpel standaard briefje (dat verdacht snel klaar was na de match ... al voorbereid?).

Mag ik jullie erop wijzen dat jullie reeds onder nul aan dit seizoen beginnen, door de desastreuze tweede seizoenshelft. En ja, Glen, jij bent nieuw, maar door afgelopen zondag ben je ook al je goodwill kwijt. Als je, zoals je steeds hoort, van je hobby je beroep kan maken, en je niet elke dag in een fabriek aan den band moet staan werken voor een fractie van wat jullie verdienen (zoals vele supporters), zou ik toch iets meer spirit en enthousiasme verwachten? En als wij dan ons zuurverdiend salaris investeren in een abonnement, wat jullie loon helpt betalen, zou ik toch iets meer inzet en respect verwachten?

Of gaan jullie het binnenkort weer op ons steken, als wij beginnen te fluiten? Gaan jullie dan weer zeggen dat de druk te groot is? Doe jullie job zoals het hoort, met inzet en trots, of hebben jullie dan geen eigenwaarde meer? Doet het jullie dan niks dat jullie verliezen van een bijna failliete 2eklasser vol amateurs en afdankertjes?

En het steken op de intensieve trainingsarbeid is ook weer al te makkelijk. Glen, als Bomenaar, zou je voldoende vertrouwd moeten zijn met het belang van wedstrijden tegen die ploeg uit Deurne om te weten dat je daar nooit mag verliezen! En spelers, naar verluidt zijn jullie op andere momenten ondernemend genoeg om op jullie strepen te staan (voor extra premies, of zo), om desgevallend de trainer te overtuigen van deze match en het aanpassen van de trainingsarbeid.

Kortom, niets rechtvaardigt deze misstap! En het zal lang duren voor jullie het krediet weer hebben opgebouwd dat jullie afgelopen zondag hebben verloren. Miskijk je niet als we binnenkort eens juichen voor een goal, dat maakt nog lang deze misstap niet goed. Dus beste spelers en technische staf: hebben jullie de fierheid om deze uitdaging aan te gaan om tot het uiterste te gaan om deze miskleun weg te wissen? In het andere geval hoop ik dat jullie op zijn minst het respect hebben om dit rechtuit tegen de supporters te zeggen, zodat wij onze centjes in iets anders kunnen steken.

Het woord en (vooral) de daad is aan jullie!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties