De Boeck: "Het is één voor twaalf"

Steurbaut Kersten
| 33 reacties
De Boeck: "Het is één voor twaalf"
Foto: © SC

Glen De Boeck heeft nog veel huiswerk voor de boeg. Germinal Beerschot ging in drie dagen tijd twee keer kansloos onderuit tegen stadsgenoot Antwerp en Club Brugge. “Het is niet vijf voor twaalf, maar één voor twaalf”, waarschuwt De Boeck.

De voormalige verdediger van Anderlecht moest het tegen Club Brugge doen met twee testers: Negrao Junior en Dos Santos. En dat zint De Boeck niet.

Testers

“Met alle respect voor die jongens. Dit is geen fase waarin we testers nog de kans moeten geven. Als we blijven werken met testers, dan komen we in de problemen. De eerste helft tegen Club Brugge hebben we met negen gespeeld, want die jongens zaten na vijftien minuten al dood”, zegt De Boeck aan de redactie.

Germinal Beerschot realiseerde ook nog geen transfers. De Boeck toonde al zijn ongenoegen. “Er zijn mij versterkingen beloofd, maar we zijn tien dagen voor de start van de competitie en ik beschik niet over de kern waarmee ik het nieuwe seizoen moet instappen. Het is één voor twaalf.” De Boeck wil er graag nog een centrale verdediger en scorende spits bij.

Overgewicht

Op Dawid Janczyk en Guillaume François moet hij nog niet rekenen. Beide spelers begonnen met overgewicht aan de voorbereiding en kampen nog met een conditionele achterstand ten opzichte van de rest van de kern.

Het publiek van Germinal Beerschot uitte voor en tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge zijn ongenoegen over het mindere voetbal. “Ik begrijp het ongenoegen van de fans”, onderstreept De Boeck. “Zij zijn ontgoocheld en wachten ook op versterking. Maar ze gaan de ploeg niet helpen door hen uit te fluiten.”

“Als speler van Germinal Beerschot moet je met druk kunnen omgaan, maar die mag niet van binnen de club zelf komen. Ik heb er alle begrip voor dat de misstap van zondag zwaar gevallen is, maar we hebben onze fans nodig.”

Angst in balbezit

De Boeck maakt zich ook nog geen zorgen over het mindere voetbal. “Er zit voldoende kwaliteit in deze groep. En er is ook geen gebrek aan inzet. De ploeg is alleen nog vrij angstig in balbezit. En als je telkens na twee seconden je bal verspeelt, dan kom je in een negatieve spiraal en maak je verkeerde keuzes. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties