Rapide Lebbeke wint bij VC Zwijnaarde

Gentil Dossche
| 1 reacties
Rapide Lebbeke wint bij VC Zwijnaarde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de eerste wedstrijd voor de Beker van Oost-Vlaanderen keken promovendi VC Zwijnaarde en Rapide Lebbeke elkaar in de ogen. Al na amper een kwartier zette de neo-1ste provincialer de thuisploeg voor een voldongen feit.

Al na enkele minuten moest Kevin Van de Sompele plat op een knal van de naar binnen snijdende Lendert Putteman. Dominique Lefèvre kopte de hoekschop nipt over de kruising. De bezoekers bleven de toon aangeven en toen Bart Van Driessche een schot miste dropte Bram De Roover de bal mooi in de linker benedenhoek. Zwijnaarde was van slag en even later ging Tom Everaert in de fout op Putteman. Bal op de stip en Bram De Roover liet de thuisgoalie geen kans. Aan het half uur begon Pieter Van den Abbeele aan een lange raid die eindigde in het zijnet. Pieter-Jan Tuybens stuurde Lefèvre diep. De spelverdeler schilderde het leder perfect op de voet van Bart Van Driessche en de match was gespeeld.

De quasi overbodige tweede helft had weinig om het lijf. Enkel de ingevallen Niels Vanden Meerschaut liet zich opmerken. In het begin van de 2de periode dwong hij Koen Mathys tot een goede parade en kort voor tijd kopte hij de eerredder over de armen van de bezoekende portier.

VC Zwijnaarde: Van de Sompele, G. De Backer, Smorgens, Everaert (46’ De Jonghe), Van den Wyngaerde, De Pauw, Mehadoui, K. De Backer, Meirlaen, M. Neirynck, Tillieu (46’ Vanden Meerschaut)

Rapide Lebbeke: Mathys, Tuybens, De Visscher (60’ Verhaegen), Verhoogen, Vermeiren, Putteman, J. Scheerlinckx (60’ D. Van Driessche), Lefèvre (65’ Ogab), B. Van Driessche, De Roover, Van den Abbeele (60’ K. Scheerlinckx)

Doelpunten:14’ en 16’ De Roover 0-1 en 0-2; 37’ B. Van Driessche 0-3; 85’ Van den Meerschaut 1-3 (Pen. 3-4)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties