De Boeck: "Slachtoffer van kaartenfestival"

Steurbaut Kersten
| 46 reacties
De Boeck: "Slachtoffer van kaartenfestival"
Foto: © SC

Glen De Boeck start zijn periode bij Germinal Beerschot met een nederlaag op Racing Genk. De paars-witte oefenmeester zag een aantal vermijdbare fases.

Vooral de twee treffers van Jelle Vossen lagen hem zwaar op de maag. “Tijdens de voorbereiding heb ik mijn spelers verwittigd dat hij geen meter vrijheid mocht krijgen in de zestien”, zucht De Boeck. “En toch gebeurt het.”

Germinal Beerschot incasseerde in de eerste helft vijf gele kaarten. “Wij waren het slachtoffer van een kaartenfestival. Maar we mogen de schuld daarvoor niet alleen in de schoenen van de scheidsrechter schuiven. Dat is te makkelijk. Maar de eerste kaart van Mikulic was schomelijk overdreven. Al mag hij op die plaats ook nooit zijn tweede kaart incasseren. De wedstrijdsituatie werd ons uieindelijk fataal. We hebben onszelf de das omgedaan.”

De Boeck vond Racing Genk wel een verdiende winnaar. “Ze waren balvaster op de helft van de tegenstander. En dat een speler die vorig seizoen veel geleerd heeft bij Cercle Brugge, de wedstrijd beslist, is opvallend.”

Versterking

“Ik verwacht dat er nog meer dan ‘iets’ bijkomt”, hoopt De Boeck op versterking. “Dat is al langer dan vandaag duidelijk. We zien waar de prioriteiten liggen, maar het is niet de bedoeling om dat te blijven herhalen. We moeten de rangen sluiten en aan hetzelfde zeel trekken. En het is niet omdat je hier vandaag verliest, dat je moet panikeren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties