FC Twente en de Belgische markt

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
FC Twente en de Belgische markt
Foto: © SC

Volgend weekend start de Nederlandse competitie. Landskampioen FC Twente verdedigt zijn titel. En dat met een Belgisch randje, een groot randje.

De club uit Enschede had al goede ervaringen met de Belgische competitie. Bryan Ruiz werd vorig jaar weggeplukt in Gent en ontpopte zich tot de revelatie in de Nederlandse Eredivisie.

Met de komst van trainer Michel Preud’homme en assistent-trainer Jos Daerden maakte de gps van FC Twente overuren op de Belgische wegen. Roberto Rosales volgde zijn trainer en Bart Buysse komt over van Zulte Wargem. En met Nacer Chadli heeft de club ook nog een Belg in Nederland gevonden.

“Het is niet zo dat die jongens er alleen komen omdat Michel en ik ze kennen”, verzekert Daerden in HNB. “We zochten iets op links. Buysse was een opportuniteit: een speler voor een schappelijke prijs waar nog veel rek op zit. We hebben zijn naam laten vallen, maar ze kenden hem hier al van voor Michel en ik hier waren. Hij stond in hun schaduwelftal.”

“Bij Rosales hielp het wel dat Michel met hem had gewerkt bij Gent. Er zijn veel Nederlandse ploegen die in België gaan kijken. Het is dichtbij en het is betaalbaar voor Nederland. Bij Twente hebben ze goed zicht op de Belgische markt.”

Chadli is dan weer een nieuwe naam voor Preud’homme. “Twente wilde hem vorig jaar al en ik kende hem ook. Michel kende hem niet goed, ook al heeft hij bij Standard gezeten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties