Toppers en floppers: speeldag 1

Dirk Pieters
| 17 reacties
Toppers en floppers: speeldag 1
Foto: © SC

De eerste speeldag in de Jupiler Pro League ligt al meteen achter ons. Het moment voor Voetbalkrant.com om de toppers en floppers van deze speeldag onder de loep te nemen.

TOPPERS:

Christian Brüls: Westerlo heeft er alles aan gedaan om Brüls op tijd speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijd tegen AA Gent en nu weten we ook waarom. De amper 20-jarige middenvelder speelde ijzersterk op het middenveld. Vooral zijn snelle balbehandeling én enorme vechtlust waren een streling voor het oog. Het enige minpunt was de 0-1 nederlaag tegen AA Gent.

Mbark Boussoufa: De middenvelder van Anderlecht speelde vorig seizoen erg sterk, maar ook op de eerste speeldag was hij al meteen beslissend. De speler van Anderlecht was goed voor twee assists en een doelpunt in de 4-1 overwinning tegen Eupen.

Jelle Vossen: De aanvaller van Racing Genk was goed bij schot in de wedstrijd tegen Germinal Beerschot (2-1). Vossen nekte zijn ex-trainer Glen de Boeck door twee doelpunten te scoren. De goalgetter was eerst niet van plan om bij de Limburgse club te blijven, maar lijkt nu toch stilaan zijn draai te hebben gevonden.

FLOPPERS

Tomislav Mikulic: De verdediger van Germinal Beerschot kreeg in de eerste wedstrijd van de competitie al meteen een rode kaart te verwerken. Ook trainer Glen de Boeck kon niet lachen met de domme gele kaarten van zijn verdediger. “Zo’n fout moet je niet meer gaan maken op het middenveld. Zoiets is dom te noemen.”

Jaime Ruiz: De aanvaller van Westerlo speelde geen slechte wedstrijd, maar is wel de absolute pechvogel van de week. Misschien zelfs wel van het afgelopen jaar. De spits die net verlost was van alle miserie van vorig seizoen liep opnieuw een spierblessure op. De goalgetter wou zich dit seizoen opnieuw bewijzen, maar moet dat minstens enkele weken uitstellen. Hoeveel pech kan een mens hebben?

Karel Geraerts: De middenvelder was na de wedstrijd tegen KV Kortrijk niet te spreken over de prestatie van zijn ploegmaats. Toch was de middenvelder misschien wel de slechtste van het veld. Het is duidelijk dat Club Brugge nog wel wat werk heeft. Natuurlijk is een verplaatsing naar Kortrijk op de eerste speeldag niet meteen een cadeau te noemen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties