Brøndby wint dankzij doelpunt van Stryger Larsen

viki meeuwis

In de Deense SAS Ligaen werd afgelopen weekend de derde speeldag afgewerkt.

FC Kopenhagen nam het thuis in het Parken Stadion op tegen AaB. Het was Aalborg dat het best aan de match begon. Al in de zevende minuut wist Kasper Bøgelund de bal via een afstandsschot in doel te werken. FCK kwam beter in het spel en rond het half uur domineerde het de match. Dat leverde verschillende doelkansen op onder andere voor Thomas Kristensen en Dame N’Doye die iedere keer keeper Karim Zaza op hun weg vonden. AaB was het gevaarlijkst op de counter maar botste keer op keer op de solide verdediging van FCK. Na de pauze bleef FCK druk zetten en al na vier minuten in de tweede helft leverde dat bijna een doelpunt op. Cesar Santin werd door Claudemir vrijgespeeld maar Santin slaagde er niet in om de bal in doel te krijgen. Op het uur viel dan toch de gelijkmaker. Lasse Nielsen maakte een fout op N’Doye wat FCK een penalty opleverde. Cesar Santin nam die en die keer ging de bal wel in doel. De thuisploeg kwam nog dicht bij een doelpunt toen Martin Vingaard uithaalde maar de bal kwam op de dwarslat terecht. Met dit ene puntje weet FCK zich wel van de eerste plaats te verzekeren met zeven punten. AaB staat zevende met vier punten.

SønderjyskE haalde het met 3-0 van Esbjerg. Alle drie de doelpunten vielen in de eerste helft. Henrik Bødker opende de score in de zeventiende minuut. Een owngoal van Kevin Conboy leverde Sønderjyske op het half uur de 2-0 op. Net voor de rust kon Kenneth Fabricius de eindscore op 3-0 brengen.

Brøndby was gastheer voor FC Midtjylland op zondag. De eerste helft werd gekenmerkt door een aantal stevige duels op het middenveld. Het zag er naar uit dat FCM dat met drie centrale middenvelders speelde, genoegen zou nemen met een gelijkspel maar zover zou het niet komen.  Iets na het half uur stuurde Alexander Farnerud een eerste schot richting doel maar de bal kwam op de dwarslat terecht in de rebound kon Jens Stryger Larsen de bal echter wel in doel krijgen. Stryger Larsen die als een echt talent geldt in Denemarken liet vorige week tegen AaB ook al een goede match optekenen waarin zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid mooi naar voren kwam. Midtjylland probeerde na de rust op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar het was duidelijk dat het de geblesseerde Frank Kristensen hard miste. De Zweed Alexander Farnerud kwam na de pauze nog dicht bij een tweede goal voor Brøndby. BIF staat nu op de vijfde plaats met zes punten. FCM staat op de derde plaats met zes punten en een beter doelpuntensaldo.

Randers verloor van FC Nordsjælland met 0-2. Nicolai Stokholm tekende voor rust voor beide doelpunten. Met deze zege staat FCN op de tweede plaats met zes punten.

Silkeborg speelde 2-2 gelijk tegen promovendus Lyngby. In de 35e minuut wist Rajko Lekic de score te openen. Het openingsdoelpunt zette Lyngby aan tot meer offensief spel en na de rust werd Silkeborg dan ook meer op de eigen helft weggedrukt. Het was echter Jesper Bech die Silkeborg op een 2-0 voorsprong zette. Vijf minuten later wist Kim Aabech tegen te prikken en in de toegevoegde tijd wist Ayoub Sørensen de gelijkmaker te scoren waardoor Silkeborg en Lyngby de punten moesten delen.

AC Horsens kreeg OB over de vloer. OB was duidelijk de betere ploeg, verdedigde sterk waardoor Horsens weinig kansen voor doel kreeg. Iets na het half uur stuurde Anders Møller Christensen de bal naar Gilberto Macena, keeper Roy Carroll, in het doel van OB, probeerde de bal af te weren maar in de daaropvolgende hoekschop wist Rasmussen de bal toch binnen te werken. Het gaf Horsens een 1-0 voorsprong bij de rust. Het was duidelijk dat het vertrouwen bij OB na de rust nog niet was teruggekeerd want OB geraakte amper in de buurt van het doel van Horsens dat door die ene goal de drie punten op zak stak. Horsens doet een goede zaak want het pakt de eerste drie punten van het nieuwe seizoen. OB blijft door dit verlies op de zesde plaats hangen met vier punten.