Van Eenoo: "Europa League geen vergiftigd geschenk"

Kristof Blomme
| 12 reacties
Van Eenoo: "Europa League geen vergiftigd geschenk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge begon de competitie met een 1-1 gelijkspel tegen Charleroi na een zwakke prestatie. Volgens trainer Bob Peeters kostte het Europees voetbal zijn ploeg nu al punten.

Cercle moet met Viane, Sergeant, Iachtchouk en Gombami enkele belangrijke spelers missen. Sowieso is de kern niet groot genoeg om op 3 fronten de strijd aan te gaan. De Europa League lijkt voor groen-zwart dus eerder een vergiftigd geschenk. Tegen Charleroi was vooral in het laatste halfuur de frisheid duidelijk weg bij enkele spelers.

Jongeling Lukas Van Eenoo gelooft dat het Europese voetbal voor meer vermoeidheid zorgt, maar vindt de Europa League geen vergiftigd geschenk. "Het is een beloning voor de prestaties vorig jaar. Nu zijn we verplicht er het maximum uit te halen. De bijkomende wedstrijden zorgen voor extra belasting, maar daar mogen we niet over piekeren", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Ondanks de vermoeidheid had Cercle de wedstrijd tegen Charleroi toch kunnen winnen. "We waren minder goed dan tegen Famagusta, maar we hadden de klus toch kunnen klaren. Ikzelf liet enkele wenkende kansen onbenut. We slaagden er toch in doelkansen af te dwingen. Als iedereen opnieuw paraat is kun je bovendien sneller roteren. Het heeft geen zin om nu te twijfelen. Donderdag gaan we er weer voluit tegenaan, want we dromen van de volgende ronde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties