Cercle redt het niet in Cyprus

Fabian Morren
| 41 reacties

Cercle Brugge is uitgeschakeld in de derde voorronde van de Europa League. Groen-zwart verloor de terugwedstrijd in Cyprus tegen Anorthosis Famagusta met 3-1.

Famagusta legde Cercle meteen een moordend tempo op en drukte de bezoekers helemaal weg. Dat het na een kwartier nog 0-0 stond was dan ook een klein wonder. Onder meer een mirakelredding van Bram Verbist op een poging van Cafu en een schot tegen de lat hielden Cercle overeind.

De thuisploeg dwong ook een hoop corners af, maar ook die leverden niets op. Cercle stelde daar niets tegenover, maar leek toch met 0-0 de rust te halen. Dat was echter buiten Cafu gerekend. De spits van Famagusta kopte in de blessuretijd van de eerste helft het leer voorbij Bram Verbist.

Famagusta ging na de rust door op zijn elan en het tweede doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Eerst trof Okkas met zijn lob nog de lat, maar na een kwartier in de tweede helft was het opnieuw Cafu die voor de oververdiende 2-0 zorgde.

Bij Cercle was het Owusu die voor gevaar zorgde. De spits vond in eerste instantie doelman Arguello nog twee keer op zijn weg. Maar in het slotkwartier trapte kopte hij de 2-1 toch binnen. Cercle was op dat moment geplaatst. De onvermijdelijke Cafu zag dat scenario echter niet zitten en stelde drie minuten voor tijd de kwalificatie voor Famagusta veilig.