Feyenoord wint, Ajax niet ondanks sterke El Hamdaoui

Manuel Gonzalez
| 5 reacties

Feyenoord heeft zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Ajax liet punten liggen in Groningen.

Feyenoord begon in De Kuip anders allebehalve goed aan het duel tegen FC Utrecht. Van Wolfswinkel zorgde na amper 12 minuten voor de 0-1. De bezoekers kregen in de eerste helft nog voldoende kansen om Feyenoord helemaal te killen, maar dat gebeurde niet.

Na de rust schoot Schut de bal in eigen doel. Bruins (foto) lukte met een afstandsschot de voorsprong en Fer kopte zelfs nog de 3-1 voorbij doelman Vorm. Er waren 38.000 fans in De Kuip.

Ajax speelde de moeilijke uitwedstrijd bij FC Groningen. Kersverse aanwinst El Hamdaoui zette de Amsterdammers met goals in de 50ste en 61ste minuut op een dubbele voorsprong. De Marokkaan speelde tot dusver een onopvallende partij.

De club uit de hoofdstad leek de zege te gaan pakken maar Matavz bracht in de 72ste minuut opnieuw een beetje spanning in de wedstrijd. Groningen leek echter niet te kunnen doordraken, maar vier minuten voor het einde kopte Pedersen de bal toch nog voorbij doelman Stekelenburg: 2-2.

Bij Ajax stond onze landgenoot Alderweireld de hele match in de basis. Jan Vertonghen was geschorst door zijn kutkakkerlakken van na de gewonnen bekerfinale vorig seizoen.

Vitesse op zijn beurt won in eigen huis met 3-1 van ADO Den Haag na een 0-1 achterstand. Timothy Derijck speelde de hele partij bij de Hagenezen.