Sonck: "Onzin dat kans in Valencia mijn toekomst besliste"

Manuel Gonzalez
| 62 reacties
Sonck: "Onzin dat kans in Valencia mijn toekomst besliste"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Wesley Sonck kon voor één seizoen met optie bijtekenen in Brugge, maar weigerde. De aanvaller had vooraf al aangegeven een contract van zeker twee seizoenen te willen.

Vorige week zei Luc Devroe nog dat indien Wesley Sonck in de 85ste minuut in de terugwedstrijd in Valencia zijn grote doelkans had gescoord, de Ninovieter mogelijk wel een contract van twee seizoenen bij Club had gekregen.

Wesley Sonck lachte deze uitleg gisterenavond in Extra Time op Canvas weg. "Als Luc dat zegt, dan meent hij dat niet. Zoiets kan je gewoon niet menen. Dat het daar vanaf zou hangen", aldus Sonck.

"Ik heb in mei 2009 al gevraagd achter een contractverlenging van twee seizoenen. Ik kwam toen net uit een goed jaar, ik scoorde veel bij Club, was belangrijk in de Europa League en maakte ook nog veel doelpunten bij de Rode Duivels. Ze stellen Koster aan en twee maanden later in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zit ik op de bank, terwijl het van geen meter liep."

"Pas in december zijn ze dan afgekomen met een eerste voorstel, terwijl ik er al van mei achter gevraagd had. Dat zijn 8 maanden later. Als je me dan wil wijsmaken dat de stem van de trainer (Koster, nvdr) daar niet in meegespeeld heeft, dan ben ik van gisteren. Met Koster erbij was mijn verhaal in Club gewoon uit."

"Hij heeft me letterlijk en persoonlijk gezegd dat er voor mij geen toekomst meer was. Maar één week later had hij me wel nodig tegen Standard, ik kom in en beslis de match. Na de match bedankte hij de invallers, omdat ze de match hadden doen kantelen."

"Daarna gaan we weg met de nationale ploeg, ervoor had ik nog gescoord op Stayen en na het intermezzo met de Rode Duivels zit ik gewoon weer op de bank. Waar is dan de logica? Ik ben 32 jaar, je moet mij niks meer leren. Ik wist gewoon dat Koster ervoor gezorgd heeft dat ik geen twee jaar langer bij Club kon blijven."

Johan Boskamp voegde er nog het volgende aan toe: "Misschien hebben ze je wel geen contract gegeven omdat je overal te rechtuit in bent. Maar ok, eigenlijk wil je gewoon zeggen dat Koster een klote-Hollander is, een waardeloze gozer, maar je zegt het nog netjes."

Sonck reageerde duidelijk: "Ik zeg nu éénmaal waar het op staat, zo ben ik en ik kan mezelf niet meer veranderen. Met mij weet je wel waar je aan toe bent, ik zal niks achter je rug gaan vertellen. Zo ben jij toch ook, jij flapt er ook alles zo maar uit", aldus een lachende Wesley Sonck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties