Simons: "Arbeid en discipline, dat moet je opbrengen"

Simons: "Arbeid en discipline, dat moet je opbrengen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Timmy Simons is altijd al een trainingsbeest geweest. In Duitsland bevindt hij zich momenteel in het paradijs wat dat betreft. Bij 1.FC Nürnberg is de arbeidsmoraal immers voorbeeldig, aldus de ex-international.

"Je leeft in een groep en daarbij horen afspraken", zegt Simons in Voetbal International. "Als je zin hebt om dingen te doen, je anders te kleden of wat dan ook, dan moet je een individuele sport beoefenen. Arbeid, discipline. Wie dat niet kan opbrengen, heeft een probleem."

Ook het Duitse elftal leeft naar die waarden. "Elk EK of WK staan ze er. Misschien was de manier van spelen in Zuid-Afrika wat anders of was er wat meer jeugd, maar die jongens bleken heel rijp voor hun leeftijd. Ik zie dat hier ook al. Die laten niet over zich heen lopen en weten wat er nodig is om resultaat te boeken."

De ervaring van Simons is belangrijk voor het elftal. "Ze hebben goede ervaringen met jongens van 32, 33 die nog iets extra's kunnen brengen. De Bundesliga is een van de sterkere competities. En ik kon hier nog twee jaar aan de bak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties