Standaard Wetteren wil bevestigen

Dirk Pieters
| 3 reacties
Standaard Wetteren wil bevestigen
Foto: © SC

Standaard Wetteren mag aan het tweede seizoen beginnen in de tweede klasse. Kan de club een even mooi resultaat halen als afgelopen seizoen?

Vorig seizoen

Het eerste seizoen van Standaard Wetteren in de tweede klasse was een klein succes te noemen. De club deed het als nieuwkomer helemaal niet onaardig en eindigde uiteindelijk op een mooie tiende plaats. De club haalde 44 punten en eindigde zo maar net achter OH Leuven en Antwerp. Een knappe prestatie van Wetteren en zijn coach Wim De Corte.

Transfers

Standaard Wetteren koos tijdens de transferperiode voor heel wat jong geweld. Of zij het verschil kunnen maken in de tweede klasse valt af te wachten. Achteraan zorgde de ploeg  voor het wat nieuwkomers en dat was dringend nodig na het vertrek van heel wat spelen. Frederick De Winne en Tim Vleminckx komen over van Hamme en Ludovic Goeminne van Zulte Waregem. Ook Jonas Heymans (AA Gent) en Rob Claes (Kv Kortrijk) zullen het moeten doen in de verdediging. Ook aanvallend ging de club op zoek naar extra mankracht. Jelle Cherlet (Sottegem) moet op zoek gaan naar doelpunten. Overigens haalde de club ook nog Kim Van Brabander (RC Waregem) en Maxime Delbaere binnen.

De club zag ook heel wat spelers vertrekken of stoppen. Jurgen Van den Bossche en Stefaan Staelens houden het voetbal voor bekeken. Ook het vertrek van Yannick Euvrard is een enorme streep door de rekening van Standaard Wetteren. Ewout Denys trekt de deur van tweede klasse achter zich dicht en trekt naar Eendracht Aalst.  

Verwachtingen


Normaal zou Standaard Wetteren moeten mikken op dezelfde prestatie als vorig seizoen. Een tiende plaats zou moeten lukken, al blijft het de vraag of de club kan bevestigen in het tweede en meestal moeilijkste jaar. De oefenwedstrijden van Wetteren waren een enorme tegenvaller, maar het is meermaals gebleken dat dit geen referentie is voor een zwak seizoen.

Prognose: 11de plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties