Deschacht: "Laat Lecjaks even met rust"

Deschacht: "Laat Lecjaks even met rust"
Foto: © SC

De naam van Jan Lecjaks zal de komende dagen via Youtube de wereld rondgaan. De jonge Tsjech van Anderlecht maakte tegen Partizan Belgrado een opvallend eigen doelpunt. Hij knalde het leer onhoudbaar voorbij Proto in de winkelhaak.

Zijn paars-witte ploegmaats proberen hem alvast goed op te vangen. “Ik heb hem gezegd dat hij de pers beter wat mijdt”, aldus Olivier Deschacht in HNB.

“Aan de journalisten wil ik zeggen: laat hem gerust. Focus liever op die mooie assist die hij heeft gegeven. Die jongen speelde een sterke match. Alleen had hij de bal beter met de binnenkant van de voet weggezet in plaats van er zo hard op te trappen.”

Roland Juhasz kent de situatie van Lecjaks. De Hongaar maakte ooit tegen Standard een eigen doelpunt. “Het is erg vervelend als je een owngoal maakt in je eerste matchen bij een nieuw team”, zegt de verdediger. “Maar als we ons volgende dinsdag kwalificeren voor de groepsfase dan is dat allemaal voorbij.”

Trainer Ariël Jacobs vatte het een beetje cynisch op. “Als je hem vraagt om zo'n goal te maken op training dan lukt het hem niet”, vult de coach aan. “Maar trapt hij die bal in de tribune, dan praten we er hier niet over.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties