Lombaerts grijpt naast Champions League

Manuel Gonzalez
| 6 reacties

Geen goed nieuws voor Rode Duivel Nicolas Lombaerts. Zenit werd nog uitgeschakeld in de play-offs van de Champions League na een 1-0 zege in de heenmatch tegen Auxerre.

In Frankrijk gingen de Russen met 2-0 onderuit. Hengbart bracht Auxerre al na 9 minuten op voorsprong. Jelen verdubbelde de score 8 minuten na de pauze.

Doelman Malafeev pakte daarna in de 65ste minuut nog de rode kaart namens Zenit en 10 minuten voor het einde incasseerde Hubocan een tweede geel en ook rood. Daardoor eindigden de Russen de wedstrijd met 9 spelers. Lombaerts zat niet in de kern.

Tottenham boog de 3-2 nederlaag uit de heenmatch tegen Young Boys Bern nog makkelijk om. De Engelsen wonnen in eigen huis met maar liefst 4-0. Crouch en Defoe zorgden aan de pauze al voor 2-0. Na de rust dikte nog tweemaal Crouch aan tot 4-0.

Zilina won na de heenmatch in Sparta Praag (0-2) nu ook de terugmatch met 1-0. Ceesay scoorde de enige goal. Voor de Slovaken wordt het de eerste deelnamen aan het kampioenenbal.

Ook FC Kopenhagen is geplaatst. Zij wonnen de Scandinavische clash tegen Rosenborg met 1-0 na een 2-1 nederlaag in Noorwegen. Ottesen lukte in de 33ste minuut de treffer van de kwalificatie.