Proto: "Er uit en hun doelman moest geen bal pakken"

Proto: "Er uit en hun doelman moest geen bal pakken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Silvio Proto stonden de tranen nog in de ogen toen hij de pers te woord stond. De doelman was bijna de held van de avond, maar het draaide helemaal anders uit.

"Zij gaan door en hun doelman heeft geen bal moeten pakken bij die penalties", zei Proto terwijl hij de rest van zijn tranen bedwong. "We hebben het verloren in de eerste helft. Ik moet eerlijk zijn: toen het 0-2 stond, geloofde ik er niet meer in. Bij de 1-2 kwam het geloof wat terug en bij 2-2 was ik bijna zeker dat we gingen winnen."

"Heel de voorbereiding was in functie van die Champions League en hier staan we nu", vervolgde Proto. "We moeten door, we hebben geen keus, maar dit is wel heel zwaar. Zij waren meer ervaren en ouder en dat hebben ze uitgespeeld."

Proto pakte twee penalties en had een belangrijke save in huis tijdens de wedstrijd, maar staat evengoed met lege handen. "Ik heb de ploeg een paar keer kunnen rechthouden en dat maakt het nog zoveel spijtiger dat we er uitliggen. Het zou de eerste keer geweest zijn dat we de kwalificaties via strafschoppen hadden kunnen afdwingen en ik denk wel dat ik mijn werk deed. Ik zat vier keer in de juiste hoek. Bij die laatste schuift mijn rechterbeen weg. Ik zeg niet dat ik hem anders gepakt had, maar je weet nooit."

Roger Vanden Stock maakte van de kwalificatie voor de CL het hoofddoel. "De voorzitter is in de kleedkamer geweest en heeft gezegd dat we maximaal ons best gedaan hebben. Ik weet niet wat er morgen gaat gezegd worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties