Jol: 'Mido is een avontuur'

Jol: 'Mido is een avontuur'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mido's werkvergunning is in orde geraakt, waardoor de Egyptenaar vanaf deze week mag meetrainen bij Ajax, waarmee hij - net als met trainer Martin Jol - herenigd wordt.

Mido, die volgens zijn paspoort nog steeds Ahmed Hossam heet, tekende bij Ajax vorige week een eenjarig contract op basis van een premiestelsel. Zolang alle formaliteiten nog niet afgehandeld werden mocht de Egyptenaar nog niet meetrainen bij de Amsterdamse topclub.

Ajax-trainer Martin Jol, die Mido nog kent uit zijn tijd bij Tottenham Hotspur, weet welk vlees hij in de kuip heeft. "Het is een avontuur", vertelde hij aan Voetbal international. 'Het kan vriezen en het kan dooien. En als het dooit maakt dat niet zoveel uit.

Op een vast salaris mag de oud-spits van AA Gent niet rekenen. "Ik ben heel tevreden dat hij op deze basis bij ons komt spelen. Ik zie hem als een stormram." Met Ajax breit Mido alweer een club aan zijn lange lijst. De aanvaller werd ooit door Michel Verschueren omschreven als 'een klein kind', waarna zijn omzwervingen hem ondermeer langs Tottenham, Ajax en AS Roma leidden...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties