Hiddink: "België onder zijn waarde geklasseerd"

Anthony Van der Planken
| 8 reacties
Hiddink: "België onder zijn waarde geklasseerd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de nederlaag tegen Duitsland moeten de Belgen dinsdag stevig aan de bak tegen Turkije. Een nieuw verlies is uit den boze. Turkije wordt gecoacht door Guus Hiddink, een Nederlander die het Belgische voetbal bijzonder goed lijkt te kennen.

Turkije - België is een duel tussen de nummers 28 en 48 op de wereldranglijst. Op papier lijkt België dus kansloos. "Maar België is toch een voetballand?", antwoordt Hiddink in GvA. "Ik wil niet per se vriendelijk zijn, maar jullie hebben toch een prachtig verleden? België was toch vierde op het WK? Natuurlijk moet daar ook een organisatie staan, sponsors, infrastructuur. Ik heb daar niet zo'n zicht op, maar wellicht zijn er wat dat betreft verbeteringen mogelijk. Uiteindelijk denk ik dat België onder zijn waarde geklasseerd staat."

Turkije - België kan wel eens een heel belangrijk duel om de tweede plaats worden. "Maar daar ben ik nu nog niet mee bezig. Ik zou mezelf toch niet te snel arm rekenen als ik België was. Sowieso gaat België tot de tanden toe gewapend naar Istanbul komen. Vergeet voor die tweede plaats trouwens Oostenrijk niet, nog zo'n land met een groot voetbalverleden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties