Oris: "Mogen blij zijn met een puntje"

Steurbaut Kersten
| 15 reacties
Oris: "Mogen blij zijn met een puntje"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin Oris bezorgde Antwerp zaterdagavond met een late treffer tegen Roeselare alsnog een puntje. De ontlading was groot na geen grootse wedstrijd. Dat beseft ook de spits in vorm. “We hebben het zelf een beetje in de wind geslagen.”

De wedstrijd had inderdaad helemaal anders kunnen verlopen. Antwerp kwam vroeg op voorsprong via Emmerik De Vriese, maar liet het dan volledig afweten.

“Na dat doelpunt viel alles in duigen”, beseft Oris. “Achterin was de concentratie volledig weg. Met twee geblesseerden en een geschorste speler was het moeilijk om in het juiste ritme te komen, maar we moeten daar toch aan werken. Zo’n doelpunt als het eerste, over de verdediging, krijgen we te vaak tegen.”

“Maar over de 90 minuten bekeken, hebben die jongens dat schitterend gedaan. Zo’n Jef Vogels was voor mij de man van de match”, geeft Oris zijn ploegmaats toch nog een duwtje in de rug.

En dan was het lang wachten op Antwerps doelgevaar. Pas in het slotkwartier werd de bezoekende doelman echt onder druk gezet. “Alles liep perfect tot de zestienmeter, dan volgde er meestal een slechte laatste pass”, foetert Oris. “We hebben nochtans voldoende individuele kwaliteiten om die surplus te geven.”

“In de slotfase kwamen we nog dicht bij de 3-2, maar uiteindelijk mogen we blij zijn met een puntje. We hebben te nonchalant gespeeld en Kevin Wauthy behoedde ons nog een paar keer van een derde tegendoelpunt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties