Koster: "Kwaliteit gaat boven kwantiteit"

Steurbaut Kersten
| 70 reacties
Koster: "Kwaliteit gaat boven kwantiteit"
Foto: © SC

Club Brugge ontvangt dit weekend competitieleider Racing Genk. Voor Adrie Koster zijn de goede prestaties van de Limburgers geen verrassing.

“Ik had ze in mijn pronostiek voor het begin van de competitie bij de kanshebbers gezet”, zegt Koster in HBvL. “Ze trekken de lijn door van de tweede helft van vorig seizoen.”

Niet cruciaal

“Je merkt meteen dat er iets staat als je hen ziet spelen. Het is allemaal heel herkenbaar. Genk blijft een van de topclubs in België, met zo'n opleiding komt er altijd wel weer talent bovendrijven. Zoals een De Bruyne nu, heel goeie voetballer.”

Voor Koster is de wedstrijd van zondag nog niet cruciaal. “Deze wedstrijd komt veel te vroeg om al bepalend te zijn. Met de play-offs telt een seizoen 40 wedstrijden, daarvan hebben we er na zondag nog 34 te gaan. Natuurlijk mag je niet de fout maken die Standard vorig seizoen maakte. Zij verwaarloosden de competitie en zetten alles op Europa.”

Dat Club een kleine selectie heeft, deert de Zeeuw niet. “Ik prefereer kwaliteit boven kwantiteit. Club Brugge was vorig seizoen in de Europa League trouwens de club met de minste blessures.”

Creatief

“Alleen vooraan zitten we een beetje krap door de schorsing van Kouemaha en de blessure van Akpala. Scepovic is nog jong en moet zich nog aanpassen. Op zo'n momenten moet je creatief zijn, dat hebben we in Westerlo met Perisic als diepste spits proberen te doe.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties