Kluivert: "Trainer worden is nog te vroeg voor mij"

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Kluivert: "Trainer worden is nog te vroeg voor mij"
Foto: © SC

Patrick Kluivert is aan de slag als hulptrainer bij NEC, waar hij Bjorn Vleminckx onder zijn hoede heeft. De ex-spits vindt het nog te vroeg voor een functie als hoofdtrainer.

"Toen ik bij PSV speelde merkte ik dat ik me verantwoordelijk ging voelen voor de jonge spelers", zegt Kluivert aan Voetbalzone. "Ik vond het belangrijk om ze mee te laten delen in mijn ervaringen zodat zij er beter van konden worden."

"Dat gevoel is zich steeds meer gaan ontwikkelen, maar ik was in het begin nog niet helemaal overtuigd van mijn trainerskwaliteiten. Uiteindelijk heeft mijn vrouw mij over de drempel getrokken en gezegd dat ik er iets mee moest gaan doen. Toen ben ik informatie gaan inwinnen over het volgen van de trainerscursus."

"Via de weg der geleidelijkheid wil ik er in alle rust naar toe werken om in de toekomst ergens aan de slag te gaan als eindverantwoordelijke. Ik ben iemand die snel leert, maar ik ben er nog niet klaar voor. Zoals bekend heb ik al stage gelopen bij PSV en AZ. Mijn zaakwaarnemer Rob Jansen adviseerde mij om bij NEC mee te gaan lopen. Rob is ook mijn klankbord. Hij is geen trainer, maar heeft wel de vereiste diploma´s op zak. Een man die weet waar hij over praat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties