Trainer BATE gelooft in nieuwe stunt

Trainer BATE gelooft in nieuwe stunt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

BATE Borisov is zichzelf een naam aan het bezorgen in Europa. De club hield enkele seizoenen geleden Anderlecht uit de CL en speelt nu in de poules van de Europa League.

Op de eerste speeldag haalde BATE een knap 2-2 gelijkspel bij Dinamo Kiev. Straks spelen ze in Wit-Rusland tegen AZ. "Het is een bevestiging dat we met veelal Wit-Russische spelers een Europese subtopper zijn. Wij kiezen bewust voor spelers uit de eigen opleiding en dat betaalt zich uit", zegt Viktor Goncharenko, trainer van BATE Borisov.

"Voor mij is Kiev de favoriet in de groep. Wij hielden daar knap stand. BATE en AZ strijden om plek twee. Daarom is deze wedstrijd heel belangrijk. Ik zie kansen tegen AZ. Zeker voorin zijn wij sterk."

"Het overleven van de groep in de Europa League zou een nieuw hoogtepunt zijn. Maar ik wil terug naar de Champions League. Ik moest zelf door een blessure noodgedwongen stoppen met spelen toen ik 24 was. Het voordeel daarvan is dat ik nu nog veel tijd heb om nog eens iets anders te gaan doen. Maar dat is voor later."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties