Broughton over toekomst Liverpool FC

Broughton over toekomst Liverpool FC
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool FC komt binnenkort waarschijnlijk in handen van NESV. Een rechtszaak van de huidige eigenaars zou de verkoop nog kunnen blokkeren, maar als alles goed gaat krijgt de club een nieuwe toekomst.

Martin Broughton is de sterke man bij Liverpool en hij drukte de verkoop door, ondanks tegenwerkingen van George Gillet en Tom Hicks. Hieronder volgen enkele fases uit een interview dat hij gaf aan de officiële site van de club.


Over de verkoop:

"We hebben een akkoord bereikt over de verkoop. Nu moet de Premier League Board zijn fiat geven en er moet worden vastgesteld dat het bestuur de verkoop op wettelijke wijze uitvoert. De huidige eigenaars hebben gisteren nog geprobeerd om de verkoop tegen te houden door twee personen in het bestuur te vervangen. Ze wilden Ian Ayre en Christian Purslow vervangen door Mack Hicks en Lori McCutcheon."

"De rechtbank zal moeten beslissen of ze succesvol waren. Volgens mij was het geen geldige actie. Toen ik mijn rol opnam, kreeg ik documenten waarop stond dat ik alleen de samenstelling van het bestuur mocht wijzigen. Ook stond er in dat ze niets zouden doen om een mogelijke verkoop tegen te werken. Ik denk dat ze flagrant gezondigd hebben tegen beide regels. Ik verwacht geen problemen voor de rechtbank"

Over de schulden:

Alle schulden die waren ontstaan door de huidige eigenaars zullen worden weggewerkt door de overname. Die schulden die voor problemen zorgden zijn afbetaald. Er zijn wel nog de normale schulden die de werking van de club niet in de weg staan.

Over investeringen in de ploeg:

"Dit kun je allemaal terugbrengen naar de winnaarsmentaliteit van de nieuwe eigenaars. Kijk naar wat ze met de Red Sox hebben gedaan. Daar hebben ze ook geïnvesteerd in nieuwe spelers en successen behaald. Ze gaan geen getallen noemen en verstandig investeren. Maar ik heb er veel vertrouwen in dat ze er vol voor zullen gaan."

Over het nieuwe stadion:

"Ze zijn van plan om een stadion te creëren met meer dan 60000 zitjes. Ze zijn er nog uit of ze een nieuw stadion willen bouwen of Anfield uitbreiden. Bij Baltimore Orioles hebben ze een nieuw stadion gebouwd. Met Fenway Park zijn ze gegaan voor een upgrade van de bestaande infrastructuur. Ze hebben dus ervaring met beiden en zijn zeer professioneel. Ze onderzoeken wat de beste optie is, maar er zal zeker een ontwikkeling komen."

Broughton verwacht dat door de rechtszaak en een eventueel beroep de verkoop nog maximaal een paar weken kan worden tegengehouden. Hij is er van overtuigd dat de club weldra in nieuwe handen is.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties