Interview Kaminski: "Ik heb nog niks bewezen"

Jarryd Naegels
| 16 reacties
Kaminski: "Ik heb nog niks bewezen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Kaminski (17) is aan een ijzersterk seizoen bezig. De jonge snaak kreeg zijn kans in het Beerschot-doel na de beenbreuk van Pacovski. “Dat was een geluk bij een ongeluk.”

Tome Pacovski brak op 14 augustus zijn kuit- en scheenbeen in en tegen Anderlecht. Kristof Maes kwam de onfortuinlijke Macedoniër vervangen. De wedstrijd nadien moest hij echter baan ruimen voor Kaminski.

Omgeving
Sindsdien is alles in stijgende lijn gegaan voor de jonge Belg. Toch heeft de doelman nog alles te bewijzen. “Het loopt zeer lekker. Ik ben sterk begonnen en heb die lijn kunnen doortrekken. Nu is het boodschap om dit niveau vast te houden. Dat betekent echter niet dat ik naast mijn schoenen loop. Mijn omgeving wijst me er meermaals op dat ik nog alles te bewijzen heb. Ik blijf met mijn voetjes op de grond.”

Die omgeving is zeer belangrijk voor het 17-jarige talent. “Ik ontvang enorm veel steun van mijn broer en ouders. Op Beerschot zit het ook zeer goed. De mensen geven me vertrouwen en begeleiden mij uitstekend.”

“Waarom zou ik stress hebben? Ik zit boordevol vertrouwen.
Iedereen in mijn omgeving steunt mij.”

Vertrouwen
Dat zijn goede start veel media-aandacht met zich meebrengt, is niet storend voor Kaminski. “De laatste tijd heb ik toch wel wat interviews moeten doen. Maar dat hoort er nu eenmaal bij. De mensen verwachten nu ook meer van mij. Maar met de druk kan ik zeer goed omgaan. Ik heb nooit last van stress, dus dat is echt geen probleem.”

Alles is begonnen met een horrorblessure van Pacovski. “Iedereen was daar niet goed van. Zoiets wens je niemand toe. Voor mij was de hele situatie een geluk bij een ongeluk. Nu krijg ik mijn kans door dat erge voorval en moet ik ze grijpen. Dat lukt voorlopig aardig. Last van zenuwen had ik niet bij mijn debuut. Waarom zou ik ook? Je hebt niets te verliezen als jonge gast. Ik zat boordevol vertrouwen. Hier doe je het voor.”

Werkpunten
Toch is er nog heel wat ruimte voor verbetering voor de Beerschot-keeper. “Je kan altijd verbeteren. Mijn hoge ballen, mijn voetenwerk en het uittrappen moeten beter. Ik moet ook nog veel krachtiger worden.”

“Het moet nog beter. Ik moet veel krachtiger worden.
Ook aan mijn voetenwerk en hoge ballen is nog werk.”

Ook bij de ploeg zelf zijn er nog wel wat werkpunten. “We moeten gewoon blijven werken als team. Onze start was iets minder, maar we komen er wel. De laatste weken loopt het al wat beter. Bedoeling is gewoon om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen en om zo hoog mogelijk te eindigen. Een plaats ga ik daar echter niet opplakken.”

Peter
Bij de nationale jeugdploeg waar Kaminski speelt, heeft hij ook duidelijke doelen. “Ik wil elke match spelen bij de -19. En de ambitie van de ploeg is om ons te kwalificeren voor het EK.”

Voor hij het veld opkomt, doet de doelman steeds hetzelfde ritueel. “Ik maak voor elke wedstrijd drie kruistekens. Dat is ter ere van mijn overleden peter. Het is trouwens dankzij hem dat ik voetbal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties