PSV klimt weer naar de leiding in Nederland

Manuel Gonzalez
| 2 reacties

PSV is opnieuw leider in de eredivisie. Het won vanmiddag met 2-4 bij rode lantaarn Willem II met Davino Verhulst tussen de palen.

Dzsudzsak was de uitblinker van dienst bij de Eindhovenaren. De Hongaar scoorde één keer en gaf drie assists. PSV had het knap lastig met Willem II in de eerste helft. Dzsudzsak en Lens brachten PSV twee keer op voorsprong maar Landgren en een eigen doelpunt van Bouma zorgden voor 2-2. Eén minuut voor de pauze wist Afellay de lampenclub toch met een voorsprong de rust in te schieten. Zeven minuten na de koffie was de partij meteen beslist. De Braziliaan Reis bedankte met zijn eerste goal van de middag.

FC Groningen won de derby van het noorden tegen sc Heerenveen en ex-coach Ron Jans. Granqvist besliste de partij één minuut na de pauze. Door de overwinning staat Groningen knap vijfde op drie punten van leider PSV.

Roda JC blijft ook in de top van het klassement na een eenvoudige zege op Vitesse. Sutchuin en tweemaal Junker zorgden voor 3-0 aan de pauze. Janssen legde de 4-0 binnen vijf minuutjes na de rust. Jenner scoorde nog tegen maar dat was alleen een treffer voor de statistieken. Roda JC staat vierde in de klassering, net als FC Groningen op drie punten van leider PSV.