Van der Sar: "zonder Ferguson was ik al gestopt"

Dennis Smeyers
| 0 reacties
Van der Sar: "zonder Ferguson was ik al gestopt"
Foto: © SC

Van der Sar werd vandaag dan wel veertig, hij sluit een volgend seizoen bij Manchester United zeker niet uit.

Met zijn veertig lentes is de doelman de tweede speler uit de geschiedenis van de Britse topclub die op deze gezegende voetballeeftijd nog op het veld staat. Het record van de oudste speler ooit voor United zal hij wel nooit bereiken, dat staat op naam van Billy Meredith, die op 46-jarige leeftijd zijn laatste wedstrijd voor de Mancunians.

"Als je op het moment komt dat je er geen zin meer in hebt en de motivatie ver te zoeken is, dan is het tijd om te stoppen”, zei Van der Sar aan Express. “Maar dat is nog niet het geval. Iedere ochtend ga ik met plezier naar mijn werk, anders was ik al wel gestopt. Ik ben blij hier te zijn. Je traint iedere dag met de beste spelers van de wereld en je speelt voor de beste club van de wereld.”

Een volgend seizoen onder de lat bij de club van Wayne Rooney sluit de keeper dan ook niet uit. “Ieder duel is uitverkocht en we spelen ook nog eens in de Champions League. Allemaal motieven om door te blijven gaan.”

Van der Sar meldde ook nog dat hij waarschijnlijk al gestopt was als Sir Alex Ferguson hem in 2005 niet wegplukte bij Fulham. “Toen ik jong was dacht ik dat ik als midden dertiger zou stoppen met voetbal, omdat dat normaal is voor de meeste spelers. Ik kwam echter laat bij United en daarom heb ik er nog steeds plezier in. Old Trafford heeft me nieuw leven ingeblazen”, besloot de doelman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties