Groep K: Gerrard redt Reds, Utrecht verliest

Yves Dekoning
| 1 reacties
Groep K: Gerrard redt Reds, Utrecht verliest
Foto: © SC

Liverpool Fc heeft moeizaam met 3-1 gewonnen van SS Napoli. In de andere wedstrijd pakte Steaua zijn eerste zege, 3-1 tegen Utrecht.

De eerste helft in het duel tussen Liverpool en Napoli had weinig te bieden. Verder dan enkele halve kansen kwamen beide teams niet. Tot Ezequiel Lavezzi door de buitenspelval glipte en koelbloedig de 0-1 binnentrapte. Liverpool kon niet terugvechten. 

Ook na de koffie konden de Reds geen vuist maken. Toch werd de scheve situatie nog rechtgezet en dat had Liverpool aan één man te danken. Steven Gerrard zorgde met een hattrick in het slotkwartier voor de kentering. Eerst joeg hij goed door op Morgan de Sanctis waarna de bal met een gelukje in doel verdween. Dan lokte Glen Johnson een strafschop uit, Gerrard zette die feilloos om. Bij de derde kon hij alleen door en pakte uit met een sublieme stifter. Zo pakte Liverpool na een uiterst zwakke match toch opnieuw de drie punten. 

In de andere wedstrijd in groep K liep Utrecht tegen zijn eerste nederlaag aan. In Boekarest verloren de Nederlanders met 3-1, meteen ook de eerste zege voor Steaua. Utrecht speelde goed mee, maar kwam ongelukkig op achterstand. Dankzij een schitterende vrije trap van Dries Mertens klommen de bezoekers terug op gelijke hoogte. 

Ook na de pauze bleef Utrecht goed meespelen, maar Bodgan Stancu profiteerde twee keer van pover verdedigen. In de stand komt Liverpool nu heel dicht bij de kwalificatie met acht op twaalf. Steaua klimt naar de tweede plaats met vijf punten. Napoli en Utrecht delen de laatste stek met drie punten.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties