Balotelli bezorgt Manchester City de zege

Bram Coenen
| 1 reacties
Balotelli bezorgt Manchester City de zege
Foto: © SC

Manchester City heeft opnieuw aangeknoopt met de zege. Dankzij twee doelpunten van Mario Balotelli werd West Brom makkelijk opzij gezet.

Mario Balotelli, die na maanden blessureleed eindelijk klaar is voor de dienst bij Manchester City, bracht zijn team al na twintig minuten op voorsprong op assist van Carlos Tévez. Nog geen zes minuten later vond diezelfde Balotelli opnieuw de weg na doel. Met een harde knal liet hij West Brom-doelman Scott Carson kansloos. Meteen ook de ruststand.

City, met Vincent Kompany 90 minuten op het veld, leek in de tweede helft aanvankelijk makkelijk stand te houden, tot Balotelli zich domweg liet uitsluiten. Na een trap op Youssuf Mulumbu werd hij terecht van het veld gestuurd. West Brom rook zijn kans, maar zag diezelfde Mulumbu even later ook de rode kaart krijgen wegens natrappen op Tevez.

De zege van de bezoekers kwam nadien nooit meer in gevaar, zodat City zich ietwat herstelt na de teleurstellende resultaten van de voorbije weken. Dankzij deze zege komen de Citizens terug tot op drie punten van stadsgenoot United en op vijf punten van leider Chelsea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties