"Barcelona en Real Madrid zijn totaal anders"

Mathias Dumarey
| 12 reacties
"Barcelona en Real Madrid zijn totaal anders"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Xavi Hernandez (foto), de constante factor in het succes van FC Barcelona, liet op een Spaans radiostation zijn licht schijnen op José Mourinho. De international werkte nog een tijdje samen met de huidige trainer van Real Madrid.

"Jose Mourinho is bezeten van voetbal. Je kon met hem een uitstekend gesprek voeren en hij is een uitstekend persoon. Toen hij bij ons was in Barcelona hielp hij jonge spelers goed op weg. Hij verdient respect voor zijn staat van dienst. Overal waar hij aan de slag was, won hij prijzen. Hij is zeker een goede trainer en iedere speler die met hem werkte, zal dat zeker beamen", aldus Xavi Hernandez. Mourinho was rond de eeuwwisseling assistent-trainer van FC Barcelona toen wijlen sir Bobby Robson en de Nederlander Louis Van Gaal er werkzaam waren.

Mourinho is nu de coach van grote rivaal Real Madrid. "Ze spelen daar goed voetbal, heel erg direct terwijl wij er in Barcelona meer van houden om een aanval zorgvuldig op te bouwen. Het is onze stijl en daar voelen we ons ook goed bij. Het is ook mijn stijl. Real Madrid heeft spelers met een totaal andere stijl, het is echt totaal verschillend", besluit Xavi.



 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties