Brys: "Toeval heeft de match beslist"

Nico Wieme
| 6 reacties
Brys: "Toeval heeft de match beslist"
Foto: © SC

Marc Brys vond de nederlaag van KV Mechelen bij Lokeren niet echt verdiend. De Antwerpenaar had gezien dat zijn ploeg bij een 0-1-voorsprong had nagelaten de match in een definitieve plooi te gieten. "Voor de rust zorgde Lokeren amper voor gevaar."

KV Mechelen liep bij Lokeren een blauwtje, maar volgens Marc Brys had de match helemaal anders kunnen eindigen. "Binnen het eerste kwartier hadden we de wedstrijd kunnen beslissen. Jonathan Wilmet vond de lat op zijn weg, Christian Benteke scoorde de 0-1 en kort daarop miste Yoni Buyens een dot van een kans voor open doel. De thuisploeg werkte toen veel met lange ballen en speculeerde enkel op vrijschoppen van Ivan Leko."

"Na de pauze ging het spel goed op en af met twee teams die vol voor de overwinning gingen", ging de KV-coach verder met zijn betoog. "Benjamin De Ceulaer heeft de match dan beslist. Die achterstand heeft ons pijn gedaan. Lokeren staat echter niet voor niets in de top zes, al blijf ik erbij dat de factor toeval over winst en verlies beslist heeft."

Brys gaf toe dat het spelniveau na de rust naar beneden ging. "In de eerste helft was het spel academischer. Daarna werd er virieler gespeeld met teveel verticaal voetbal. We waren te overhaast en speelden met te weinig overleg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties