Analyse Aalst herpakt zich, eerste thuiszege voor Brakel

carol Vander Cruyssen
| 7 reacties
Aalst herpakt zich, eerste thuiszege voor Brakel

Aalst kon na een magere 1 op 9 opnieuw winnen en loopt opnieuw uit op Coxyde, dat gelijkspeelde tegen Dessel. Oudenaarde blikt Waregem in. Hamme en Bornem blijven na recente trainerswissel goed op dreef. Onderaan doen Brakel en Torhout de beste zaak.

 Brakel en Torhout winnen zespuntenduel

Olsa Brakel behaalde in zijn rechtsreeks degradatieduel eindelijk zijn eerste zege. Dank zij 3 doelpunten van topschutter Jelle Delie, zette het Izegem opzij. Frederique Ollivier scoorde nog wel de gelijkmaker, maar Brakel trok in de tweede helft het laken naar zich toe. De bezoekers troffen nog 2 maal het doelkader en moesten ook nog 2 gele kaarten incasseren. Izegem kon al 9 matchen op rij niet meer winnen en behaalde daarin slechts 1 punt. Het staat nu laatste, samen met Wielsbeke, dat tegen Deinze niet verder kwam dan een gelijkspel. Kort na de rust bracht Romont de thuisploeg wel op voorsprong, maar Dindeleux kon op het uur de gelijkmaker binnenkoppen. Het West-Vlaamse duo heeft 1 punt minder dan Cappellen, dat thuis tegen concurrent Torhout verloor. Yde scoorde vroeg en laat in de eerste helft. Tussendoor kon Asante wel nog de gelijkmaker scoren en in de tweede helft stelde Cobbaert de zege veilig. Nana Diela werd nog van het veld gestuurd, meteen reeds de zevende uitsluiting voor Cappellen, dit seizoen. Torhout klimt weg uit degradatiezone en heeft ook nog een inhaalwedstrijd tegoed.

Hamme en Bornem blijven in de winning mood

Bij Hamme lijken sinds de komst van Jean-Pierre Van de Velde alle zorgen plots weg. Het won verdiend de derby bij Temse, dankzij doelpunten van Scarpino en Sucaet. In de slotfase kon de thuisploeg nog milderen, maar de drie punten gingen verdiend naar Vigor Wuitens. Hamme staat nu plots in de linkerkolom. Voor Temse is de puntenoogst van de voorbije weken bijzonder mager. Ook Bornem doet het met een 10 op 12 uitstekend onder zijn nieuwe trainer Andries. Het ging nu winnen bij Geel-Meerhout. De Wilde haalde maximaal profijt uit een fout van Schurmans en Martens scoorde even later de bevrijdende treffer. Ronse handhaaft zich in de linkerkolom, dank zij een overwinning op Sint-Niklaas. Deschacht bracht de Klaasjes nochtans op voorsprong, maar in de tweed helft zorgde Antrope voor de gelijkmaker. In de slotminuten scoorde Lacam een door de thuisploeg fel betwist doelpunt. De Waaslanders gaan echt door alweer een kleurloos seizoen.

Aalst loopt opnieuw wat verder uit

Bovenaan speelden de eerste zes ploegen een onderling duel. Coxyde en Dessel Sport hielden het in een vrij gesloten wedstrijd met nauwelijks uitgespeelde doelkansen op een scoreloos gelijkspel. Coxyde wordt nu alleen tweede, want Waregem ging onderuit op het veld van Oudenaarde. De thuisploeg bevestigde zijn sterke thuisreputatie met 70 minuten uitstekend voetbal, maar enkel Sandy Martens kon uit een handvol open doelkansen scoren. De paal en een uitstekende doelman Vergote verhinderden een vroege beslissing. In de slotfase kwam Waregem plots opdagen en Opbrouck knalde op de lat. Kort voor het einde miste dezelfde speler een strafschop. Schamp maakte het op de counter dan af. Beide ploegen staan nu op een gedeelde derde plaats. Leider Aalst had het op eigen veld niet gemakkelijk met een stug Hoogstraten, dat zijn topschutter Fockaert moest missen. De thuisploeg moest het ook doen zonder zijn spits Depoitre en kwam halverwege de tweede helft op voorsprong via een strafschop, omgezet door Filipovic. Hoogstraten probeerde wat terug te doen, maar het was Crispijn dat Aalst na drie matchen zonder zege eindelijk nog eens deed juichen. Eendracht heeft nu 5 punten voorsprong op nummer 2. Hoogstraten deelt met Dessel nu de 5de plaats, op slechts 2 punten van Coxyde. Komend weekend trekken de Ajuinen naar het thuis nog steeds ongeslagen Dessel en moet Coxyde op bezoek bij Racing Waregem. De toppers volgen elkaar in spoedtempo op…

Uitslagen speeldag 15

SV Oudenaarde - KRC Waregem: 2-0

Geel-Meerhout - Bornem: 0-2

Olsa Brakel - Izegem: 3-1

Wielsbeke - SK Deinze: 1-1

Coxyde - Dessel Sport: 0-0

SK Sint-Niklaas - SK Ronse: 1-2

Cappellen - KM Torhout: 1-3

Eendracht Aalst - Hoogstraten: 2-0

SV Temse - Hamme VW: 1-2

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties