Interview Van Hemert: "Vreemde situatie momenteel"

Dirk Pieters
| 17 reacties
Van Hemert: "Vreemde situatie momenteel"
Foto: © SC

Het gaat momenteel niet goed met Lierse en Roel Van Hemert. De nieuwkomer in de eerste klasse hangt bijna helemaal onderaan het klassement en ook Roel Van Hemert geraakt niet meer in het elftal.

De moment voor ons om Van Hemert te gaan opzoeken.

Momenteel draait Lierse vierkant. Wat is er aan de hand ?
"Het is een verschrikkelijke situatie voor de club en de supporters dat we met deze ploeg in de sportieve malaise verkeren. Het moet dringend anders, want op deze manier gaan we echt in de problemen komen. Hoe dit komt is moeilijk te verklaren. Er is genoeg spelers materiaal, maar het is nu eenmaal moeilijk om de juiste combinatie en mix te vinden in een spelersgroep. We zijn soms veel te lief zijn en soms moeten we misschien iets 'lelijker' voetballen om de punten gewoon binnen te halen. Als de punten binnen komen, volgt vertrouwen en dus mooi voetbal vanzelf."

Je hebt zelf een tijdje in de lappenmand gelegen.
"Momenteel ben ik weer helemaal fit. Ik heb twee maanden afgezien bij Lieven Maesschalck. Ik had mijn enkel omgeslagen in allereerste match op Sint-Truiden. Maar ik wou mijn teammaats, de club en onze supporters niet teleurstellen al meteen en ik ben blijven spelen. Ik bleeg toen in de ploeg staan de eerste vijf wedstrijden, want ze hadden me nodig zeiden ze. Achteraf gezien was dit misschien niet de slimste zet om met mijn enkel te blijven voetballen. De blessure werd erger en nu ben ik zelfs mijn plaats in het team kwijt. Ik hoorde vanaf mijn blessure tot nu, bijna drie volle maanden, niks meer van de club en dat is vreemd na alles wat ik voor Lierse deed."  

"Soms moeten we iets lelijker durven te voetballen. We spelen altijd
te lief. Op dit moment zijn de punten gewoon veel belangrijker dan mooi voetbal."

Momenteel zit je zelfs niet meer in de A-kern.
"Dat heb ik nooit begrepen. Zeker niet nadat ik zelfs met blessure er wilde staan voor de club. Als ik gewoon gerust had na die eerste match was deze situatie er nooit geweest. Diciplinair geschorst heette het nadat ik afspraken niet zou zijn nagekomen betreft mijn revalidatie. Ik moest me elke dag melden en dat deed ik ook op uitzondering van enkele keren toen ik wel de toestemming kreeg om rechtstreeks te gaan. 

Maar goed...de club is baas, dus ik moet doen wat ze me vragen. Vier weken was er gezegd en die zitten er nu op. Maar ik hoorde nog niets ondanks het uitvallen van Frans en Vandooren. Ook verschillende spelers vragen zich af wat er aan de hand is en willen mijn terugkeer, maar ook daar is nog niet op geantwoord. Dus ik blijf gewoon mijn best doen bij de beloften. Ik heb ondertussen al laten weten dat ik helemaal klaar sta als ze me nodig hebben. Ik zal er alles aan doen om de club te helpen."

Het moet pijnlijk zijn om er plots niet meer bij te zijn.
"Voetbal heeft een mooie kant, maar soms zie je die andere kant van de medaille. Daar word je op termijn alleen maar sterker van. Ik doe verder zoals ik nu doe en dan kan ik mezelf ieder geval niets verwijten."

Hoe moet het nu verder in de toekomst? Blijf je bij Lierse?
"De mensen die het voor het zeggen hebben zullen me wel laten weten of ik mag/moet blijven. Ik ben een voetbaldier en ik wil altijd en overal spelen. Dus het is logisch als ik niet in de A-kern meer geraak, dat ik uitkijk naar een andere club."

"Er zijn al teams uit eerste klasse die interesse hebben in mij. Dat bewijst
dat men toch nog in mij gelooft. Al blijft Lierse wel nog steeds mijn ploeg."

Hebben er al clubs dan interesse getoond?
"Twee teams uit eerste klasse hebben al iets laten weten voor als ik weg mag met Nieuwjaar. Natuurlijk doet het goed dat andere eersteklassers wel in me geloven. Maar voorlopig wil ik me daar nog niet teveel mee bezighouden. Ik ben speler van Lierse en wil de club helpen." 

De geruchten gaan ook de ronde dat Antwerp en Bart De Roover je wil hebben?
"Ik zeg nooit neen tegen een club op voorhand. Antwerp blijft een geweldige club en geld is voor mij niet het belangrijkste. Als ik maar een goed gevoel heb bij de club en dat had ik zeker bij Antwerp. Dus zeg nooit nooit in het voetbal. Maar zoals ik al zei: met andere clubs wil ik me voorlopig niet te veel bezighouden. Lierse is momenteel het belangrijkste."

Bedankt voor dit gesprek Roel.  
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties