Beerschot Leeft: "De slapende reus zal ontwaken"

Steurbaut Kersten
| 302 reacties
Beerschot Leeft: "De slapende reus zal ontwaken"
Foto: © SC

De supporters van Germinal Beerschot voerden zondag actie tegen de gang van zaken binnen het bestuur van hun club. De actiegroep ‘Beerschot Leeft’ wil het daar echter niet bij laten.

De protestactie viseerde de clan van het voormalige Germinal Ekeren. “We hebben geen nood aan een parttime technisch directeur, die fulltime voor een fusie pleit”, schiet Beerschot Leeft met scherp op Gunther Hofmans.

De groepering deelde zondag paarse rozen uit – “als symbool voor onze vredelievende en ludieke actie” – en riep op om de eerste dertien, het stamnummer van het voormalige Beerschot, minuten van de wedstrijd te zwijgen.

Angstaanjagende kilte

De organisatie is zeer tevreden met het behaalde resultaat van de protestactie. “De dertien minuten werden door iedereen opgevolgd”, klinkt het in een perscommuniqué. “Met een angstaanjagende kilte en geen sfeer.Zelfs de provocaties van Racing Genk supporters werden compleet genegeerd.”

Voor Beerschot Leeft was de dertiende minuut de “apotheose van de avond”.  De actievoerders omschrijven de wedstrijd tegen Racing Genk als een “historische Sunday Purple Sunday”. “Op een positieve manier werd duidelijk gemaakt dat deze club springlevend is. Dit is een boodschap voor het huidige bestuur en de nieuwe machtshebbers: Werk samen met uw supporters in plaats van ze te schofferen en de reus zal uit zijn slaap ontwaken. “

“Filip Joos, we kennen onze geschiedenis”

“We willen alle supporters voor de steun en begrip van de acties. Je krijgt een stadion geen dertien minuten stil als je niet van iedereen de steun hebt. Het hele stadion stond achter onze acties. We willen ons totaal distantiëren van de kleine rellen die gebeurd zijn. Wij betreuren dus dat een paar enkelingen de positieve acties hebben misbruikt om de stewards aan te vallen.”

Beerschot Leeft had ook nog een boodschap voor journalist Filip Joos. “Hij had problemen met het feit dat we onze geschiedenis niet zouden kennen. Wel we kennen die, en net daarom is het zo belangrijk dat deze clan weg moet. We bedanken Versnel voor hun werk in het verleden, maar ze mogen nu hun aandelen verkopen en vertrekken. Wij willen geen afbouw van de eigenheid tot een grijze muis. Geef ons onze club terug.”

Excuses aan de slachtoffers

De actievoerders bedanken de club, de stewards en de politie danken voor het gedogen van de actie. “We willen ons als organisatie verontschuldigen bij de stewards, die supporter zijnde van onze club, slachtoffer zijn geworden van de rellen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties