Losada: "Zeer dom van Orlando"

Nico Wieme
| 6 reacties
Losada: "Zeer dom van Orlando"
Foto: © SC

Charleroi ging zwaar de boot in bij Club Brugge. Vlak voor de pauze kreeg Orlando bovendien nog een rode kaart te slikken voor natrappen op Jonathan Blondel. "Het is iedere week hetzelfde liedje", klaagde Hernan Losada achteraf.

Orlando zelf hield de lippen op elkaar toen hij de mixed zone van Jan Breydel passeerde. De Braziliaan wou geen verkeerde dingen zeggen. Hernan Losada nam wel zijn verantwoordelijkheid en liet zich vrij kritisch uit tegenover zijn ploegmakker. "Deze nederlaag komt zeer hard aan, maar is wel verdiend. De rode kaart van Orlando heeft Club natuurlijk geholpen. Een zeer domme rode kaart trouwens. Zoiets kan één of hoogstens twee keer gebeuren, maar bij Charleroi gebeurt dat bijna iedere week."

De Argentijn vindt dat die dommigheden wel eens mogen ophouden. "Die rode kaarten worden stilaan een probleem. We zitten nu in een situatie die moeilijk te aanvaarden is voor iedereen, niet alleen voor de spelers, trainers en bestuur, maar vooral voor onze supporters. Ik voel echt wel mee met hen."

Gelooft Losada eigenlijk nog in de redding van Charleroi? "Ik vertrek nu naar Argentinië. Als ik niet meer in de redding zou geloven, dan blijf ik beter in mijn thuisland. Ik geloof er nog rotsvast in. Het weekje vakantie zal mij deugd doen, eindelijk zie ik mijn familie terug. Daarvoor moet ik wel drie vluchten nemen. Hopelijk bereik ik mijn familie voor Nieuwjaar."

Oefenprogramma?

De spelers van Club Brugge lieten ons weten dat zij een individueel programma meekrijgen tijdens hun vakantie. Bij Charleroi is dat precies niet zo duidelijk. "Ik weet eigenlijk niet of we een programma meekrijgen. De coach (Laszlo Csaba) heeft daarover niets gezegd. Voor dit seizoen heb ik wel nog twee wensen: ik wil met de Karolo's het behoud afdwingen en ik zou graag tien doelpunten scoren (Losada's teller staat momenteel op vijf, red.). Mijn eerste wens staat wel met stip genoteerd!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties