Hércules en Drenthe weldra uitéén?

Maarten Van Bever
| 3 reacties
Hércules en Drenthe weldra uitéén?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wegen van Hércules en Royston Drenthe lijken na amper een half jaar alweer te scheiden. Advocaten van de Spaanse club hebben onderzocht of de Nederlander, die wordt gehuurd van Real Madrid, eenvoudig ontslagen kan worden vanwege werkweigering.

De Nederlandse international traint al vier dagen niet mee uit protest tegen vermeende betalingsachterstand. De versies van beide partijen hierover lopen uiteen. Volgens Drenthe gaat het om vier maanden salaris, de club houdt het zelf op één maand. Voorzitter Valentin Botella liet gisteren weten dat 'Hércules veel van Drenthe had getolereerd', maar dat de linkspoot nu te ver was gegaan.

Botella sluit een ontslag van Drenthe niet uit. Volgens het juridisch onderzoek maakt de club bij de kantonrechter een goede kans om snel van Drenthe af te komen aangezien werkweigering onder de legitieme ontslagredenen valt. Een eventueel ontslag zou de club dan slechts 150.000 euro kosten. Drenthe zou voor twee miljoen euro, zijn jaarsalaris bij Real Madrid, op de loonlijst staan bij Hércules

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties