Roberto Ayala hangt zijn schoenen aan de haak

Maarten Van Bever
| 5 reacties
Roberto Ayala hangt zijn schoenen aan de haak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberto Ayala heeft gisteren bekendgemaakt dat hij op 37-jarige leeftijd een punt zet achter zijn carrière. Met 115 caps was de centrale verdediger een absolute top-international van Argentinië.

Ayala begon zijn spelersloopbaan in 1991 bij Ferro Carril Oeste en verkaste in 1994 naar River Plate. Een jaar later maakte hij de overstap naar Europa, waar hij tekende voor Napoli. Drie jaar later verhuisde hij naar AC Milan, waarmee hij in 1999 de Italiaanse titel veroverde.

Zijn topjaren beleefde Ayala vooral bij Valencia, waar hij zeven seizoenen speelde en beschouwd wordt als de beste verdediger uit de clubgeschiedenis. Met Valencia kon de Argentijn twee Spaanse landstitels (2002, 2004), de Uefa-cup en de Europese Supercup in 2004 en de finale van de Champions League in 2001 op zijn erelijst bijschrijven. Na nog drie jaren bij Real Zaragoza keerde Ayala terug naar zijn thuisland, waar hij tot heden uitkwam voor Racing Club.

Daarnaast was Ayala van 1994 tot 2007 actief als Argentijns international. Hij was aanwezig op drie WK’s (1998, 2002, 2006) en won in 2004 goud op de Olympische Spelen in Athene. Alleen Javier Zanetti heeft met 137 stuks, meer interlands gespeeld voor Argentinië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties