Moeten we overschakelen naar een zomercompetitie?

Steurbaut Kersten
| 43 reacties
Moeten we overschakelen naar een zomercompetitie?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De winterse weersomstandigheden hebben de voetbalkalender veranderd in een totale chaos. Tijd om opnieuw het debat over voetbal als wintersport aan te zwengelen. Is het tijd om over te schakelen op een zomercompetitie? Of moet alles bij het oude blijven?

U kon er de voorbije weken niet naast kijken. Koning Winter heeft Koning Voetbal van zijn troon gestoten. Maar liefst veertien wedstrijden werden door onbespeelbare terreinen of gevaarlijke toegangswegen naar een latere datum verschoven. De kritiek op kerstvoetbal en de lokroep naar een langere winterstop weerklonken steeds luider.

Tussen de tirade’s over de zin en onzin van voetbal als wintersport lieten enkele critici al een ballonnetje op om de Belgische competitie om te vormen tot een zomercompetitie, naar het Scandinavische model.

Voetbalkrant.com onderzocht de pro’s en contra’s van zomervoetbal. Wat denken de spelers en de trainers ervan? Hoe zit het met de fysieke voor- en nadelen? Wat met het economische en ecologische aspect? En last but not least, wat denken jullie, supporters, ervan?

De komende dagen leest u het allemaal op Voetbalkrant.com. Morgen: Hoe staan de spelers en trainers in België tegenover zomervoetbal?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties