Opvallend: hulptrainer Veendam kiest andere job

Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Opvallend: hulptrainer Veendam kiest andere job
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een vreemd verhaal bij de Nederlandse eerstedivisionist BV Veendam. Hulpcoach Harris Huizingh zegt het voetbal vaarwel en kiest voor een job in de maatschappelijke sector.

"Je staat vier, vijf avonden per week op het veld en tijdens de weekenden word je ook in beslag genomen door het voetbal. Privé gaat dat op den duur ook knellen en dat wil ik niet", zegt Huizingh, ex-speler van Heerenveen waarmee hij nog in de Champions League speelde.

"Het trainerschap bij een betaalde club is mij gewoonweg te onzeker. Bij mijn werkgever dient zich een reorganisatie aan. En ik heb voor mijzelf besloten om officieel per 1 januari weer 32 uur per week te gaan werken in de maatschappelijke sector."

Hoofdtrainer Joop Gall heeft begrip voor zijn ex-collega Huizingh: "Ik noem het een aderlating, maar ik kan mij helemaal verplaatsen in de situatie van Harris. Uiteraard wist ik al enige tijd dat dit speelde bij hem. Met Gerard Wiekens en Harris had ik twee oud-spelers in de technische staf, die hun kennis ook nog eens goed konden overbrengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties