Sollied: "Behoud en beker zijn hoofddoelen"

Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Sollied: "Behoud en beker zijn hoofddoelen"
Foto: © SC

Trond Sollied werd vanmiddag voorgesteld als nieuwe trainer van Lierse. Hij volgt Eric Van Meir op, die de rechterhand wordt van technisch directeur Helleputte.

"Ik had eigenlijk vorig seizoen al contacten met Lierse, maar toen was een akkoord niet mogelijk. Nu zat de timing wel ideaal. Ik tekende voor een half jaar, maar de kans is wel groot dat dit contract zal opengebroken worden", zegt de 51-jarige Sollied aan de VRT.

"Lierse heeft de ambitie om in eerste te blijven. Het is aan mij en mijn assistent Herman Vermeulen om de ploeg daarin te begeleiden en hen in de goede richting te duwen. Het behoud is het hoofddoel, maar we zitten ook nog in de beker."

Voorzitter Samy Maged is tevreden met de Noor als trainer: "Sollied heeft altijd al bovenaan mijn lijstje gestaan. Hij heeft dan ook bij elk team knappe resultaten neergezet. We maken werk van nog meer versterkingen. Vooral achterin moet er nog iemand bijkomen, misschien wel meer dan één speler."

Lierse vertrekt binnenkort op trainingskamp. Sollied zal daarna de selectie beoordelen en snoeien in het aantal spelers voor de A-kern. Milos Maric is een nieuwe aanwinst voor de Pallieters na de winterstop maar de club gaat verder nog op zoek naar verdedigende versterking. Daarbij valt de naam van ex-Club Bruggespeler Klukowski.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties